Bayer je multinacionalna hemijska i farmaceutska kompanija koja proizvodi lekove, sedište firme je u Leverkusen-u, Nemačka a web sajt je www.bayer.com.

Bayer Aspirin 500 je lek koji ublažava bolove, smanjuje povišenu telesnu temperaturu i deluje protivupalno, web stranica je www.apotekaonline.rs/aspirin.

Aspirin 500 lek pomaže kod ublažavanja bolova u leđima, glavi i mišićima i zato je firma Bayer smislila kreativan način gde reklamirati proizvod Aspirin 500 u Bucharest-u, Rumunija ciljnoj grupi koja može imati bolove u glavi i leđima.

Slika 1 - u svrhu reklamiranja proizvoda Aspirin 500 firma Bayer je postavila graffiti crtani lik muškarca u zelenoj košulji sa kravatom i plavim farmericama kako nosi veoma velik i težak svetleći bilbord preko ramena zbog koga se sav iskrivio i faca mu se zgužvala od bola, očigledno da je moderan urban muškarac nenavikao na težak fizički rad, pri vrhu bilborda se nalazi i pitanje "Bol u leđima?".

Slika 2 - gde reklamirati proizvod Aspirin 500, pa na bilbordu koji se nalazi na leđima muškarca u crvenoj košulji sa kravatom i crnim pantalonama, pored njega je i kožna tašna što pokazuje da je on neki knjiški moljac ili kancelarijski pacov sav ukočen od sedenja nenavikao na dizanja, on očigledno pokušava da podigne bilbord ali mu je izgleda pretežak zbog koga mu se i faca zgužvala stvarajući tako optičku iluziju nesnosnog bola u leđima i ramenima ali na svu sreću tu su odmah i oslobađajuće Aspirin 500 tablete i to na dohvat ruke, pri vrhu bilborda se nalazi i pitanje "Bol u leđima?".

Slika 3 - vidimo damu koja je obučena u zelenu haljinu i obuvena u plave čizmice i oslanja se na plavi kišobran što nam govori da dama ima stila i da drži do sebe, što pokazuje da se ne bavi baš mnogo fizičkim poslovima, vidimo kako se sagnula od bola u leđima jer je očigledno ušinuta od preteškog bilborda koji joj je pao na leđa, pri vrhu bilborda se nalazi i pitanje "Bol u leđima?".

Slika 4 - kako vidimo u ovom reklamiranju firme Bayer crtana grafiti glava crvenokose devojke na zidu između dva bilborda je spljoštena jer je pritiskaju sa obe strane bilbordi a faca devojke se zgužvala od pritiskajućeg bola u glavi, sa leve strane bilborda se nalazi i pitanje "Bol u glavi?".

Slika 5 - vidimo gde reklamirati proizvod Aspirin-a 500 na najbolji način, bilbord je očigledno težak jer jednim ćoškom uspeva da deformiše i pritisne glavu muškarca na držač rukohvata, muškarac je obučen samo u belu kragnu i plavu kravatu što nam govori da je urban građanin koji se i ne bavi baš previše sportom a izgleda da se zaglavio između bilborda i rukohvata jer je pokušavao da ga preskoči kako bi što pre stigao negde gde je naumio, faca mu se zgužvala stvarajući tako optičku iluziju nesnosnog bola u glavi ali na svu sreću tu su odmah i oslobađajuće Aspirin 500 tablete i to na dohvat ruke, sa leve strane bilborda se nalazi i pitanje "Bol u glavi?".

Slika 6 - vidimo muškarca u zelenoj košulji i plavim farmericama koji ima bol u mišićima, uzrok njegovog grčenja je mali, skučen, tesan i nizak bilbord u koji očigledno ne može da stane i koji ga očigledno jako pritiska zbog koga se sav zgrčio i faca mu se zgužvala od bola, sa desne strane bilborda se nalazi i pitanje "Bol u mišićima?".

Gde je najbolje reklamirati proizvod Aspirin 500, pa u metrou podzemnog prolaza u Bucharest-u, ciljna grupa su bili savremeni muškarci i žene nenavikli na težak fizički rad jer brzim penjanjem uz stepenice i uz još nošenje tereta mogu se javiti bolovi zbog preopterećenosti: u leđima slika 1, 2 i 3, u glavi slika 4 i 5 i u mišićima slika 6.

Na svakom bilbordu u centralnom delu se nalazi i slogan "Zaboravite svakodnevni bol" desno od njega je kutija na kojoj se nalazi naziv proizvoda Aspirin a ispod je i logo znak Bayer-a.

Ovaj pritiskajući odgovor na pitanje gde reklamirati firmu Bayer i proizvod Aspirin 500 na zidu podzemnog metroa u Bucharest-u je privukao pažnju prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar