Šumensko: kupci nose kesu kao gajbu piva
Šumensko: kupci nose kesu kao gajbu piva

Bugarska fabrika Shumensko proizvodi pivo, Shumensko je brend Carlsberg-a, sedište kancelarije je u Sofia-i, Bugarska, web sajt je www.shumensko.bg.

Firma Carlsberg je jedan od najvećih i najpoznatijih svetskih proizvođača piva sa sedištem u Copenhagen-u u Danskoj, Karlsberg Bulgaria je Bugarski ogranak Carlsberg Group koja je vlasnik brenda Shumensko, web sajt je www.carlsberg.rs.

Praktično demonstriranje kreativnog koncepta gde reklamirati firmu Carlsberg i proizvod Šumensko pivo je bilo u šetanju kupaca sa kesama po ulicama koje su davali prodavci kupcima u prodavnicama u Sofia-i na kojima je slika gajbe Šumensko piva.

Gde se reklamirao Shumensko, na uobičajene plastične kese za kupovinu koje se nose u ruci odštampao je sliku gajbe piva, gajba je crvene boje što je zaštitna boja pozadine Shumensko logo znaka a sam logo znak se nalazi na svakom poklopcu flaše proizvoda piva, na podnožju kese se nalazi i naziv Shumensko velikim i karakterističnim slovima.

Slika gajbe Shumensko piva na kesi za kupovinu je sa pogledom iz ptičije perspektive pod malim kosim uglom što se i vidi u ovom reklamiranju firme Carlsberg, upravo onako kako izgleda gajba kada je radnici za pretovar nose držeći je šakom za bočnu stranu gde visi vertikalno klateći se napred nazad za vreme nošenja.

Gajba u koju se pakuje proizvod Shumensko pivo sadrži 20 flaša piva, flaše se nalaze u 4 kolone i 5 redova, svaka flaša ima zampreminu od pola litre piva, na to se dodaje težina staklene ambalaže kao i same gajbe što znači da je gajba teška dosta preko 10 kila.

Takve kese su zbog koncepta gde reklamirati firmu Carlsberg podeljene po prodavnicama a prodavci su u te kese kupcima pakovali njihovu robu, tako su se kupci šetali po Sofia-i stvarajući optičku iluziju da pune gajbe proizvoda Shumensko piva mogu da nose i obični ljudi i to jednom rukom: devojka koja stoji u autobusu, dekica i bakica koji se penju uz stepenice, mladić koji dugo čeka u redu za kasu ...

Sa ovakvim načinom gde se reklamirao proizvod Shumensko pivo firma Carlsberg je stvorila optičku obmanu u kojoj i obične osobe sa lakoćom nose gajbe pune Šumensko piva i to jednom rukom jer imaju dovoljno energije koju im pružaju kvalitetni ugljeni hidrati iz ječmenog slada i alkohol koji im stvara osećaj euforije odnosno povećane motorne aktivnosti da mogu da nose teške predmete.

Sa optičkom varkom u ovom reklamiranju firme Carlsberg prolaznici posmatrači su bili podstrekivani da kupuju ne na flaše Shumensko pivo nego na gajbe nadajući se da će i oni steći ogromnu snagu pa neće morati ići u fitnes klubove i trošiti pare džabe a profesionalci fizikalci koji svakodnevno dižu teške terete su se nadali da će spojiti korisno i zadovoljstvo.

Taj kesasti odgovor na pitanje gde reklamirati firmu Carlsberg i proizvod Šumensko pivo je video veliki broj prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar