Gde reklamirati firmu CB i uslugu osiguranja: šofer gleda unazad i zato bus vozi u pogrešnom smeru

Objavljeno ponedeljak, 15 januar 2018 15:30
Broj pregleda stranice: 450 puta

Firma Centraal Beheer - CB je osiguravajuća kompanija, najviše je poznata pod nazivom Apeldoorn, deo je Achmea najveće osiguravajuće kuće u zemlji, glavna usluga je osiguranje vozila od svih vrsta rizika i štete, smeštena je u Apeldoorn-u, Holandija, web sajt je www.centraalbeheer.nl.

Cilj koncepta gde reklamirati firmu CB je bio u privlačenju pažnje prolaznika preko puteva kao i vozača po putevima na zadnju stranu busa koji se vozio po Amsterdam-u, Holandija.

Kao što se vidi gde je reklamirana usluga auto osiguranja, ogromna slika nalepnica prednjeg dela busa je zalepljena preko zadnjeg dela tog istog busa sa motivom dramatičnog efekta u kome šofer gleda u zadnji deo busa.

U ovom reklamiranju firme CB na nalepnici u središnjem delu kroz vetrobransko staklo se vidi unutrašnjost busa: plafon, prozori, vertikalni rukohvati prečke, sedišta i samo jedan putnik, na desnoj strani je vozač koji levom rukom drži volan i gleda unazad u unutrašnjost busa a iznad njega je tekst "Samo pozovite Apeldoorn".

U ovoj ideji gde reklamirati uslugu auto osiguranja u donjem delu te nalepnice sa plavom pozadinom pri vrhu se nalaze metlice, u gornjem redu levo se nalaze: slova xx, desno su cb slova, ispod njih je tekst Centraal Beheer a desno achmea, ispod u srednjem redu levo i desno su farovi, u sredini su slova man a ispod je slika lava, dok u donjem redu levo i desno su poziciona svetla i levi i desni žmigavac a u sredini je registarska tablica.

Gde su reklamirane firme na busu: slova xx na busu u Amsterdamu su veoma dobro poznata i ona su logo znak Connexxion autobuske transportne kompanije u javnom saobraćaju u Holandiji, slova man su naziv proizvođača buseva, takođe veoma dobro poznata a slika lava je njihov logo znak.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju usluge auto osiguranja, ono što se stvarno nalazi na zadnjem delu busa, što je svetlosna oprema zadnje signalizacije i što se vidi kroz nalepnicu su u levom i desnom gornjem uglu narandžasti žmigavci, u sredini između njih je narandžasti broj linije po kojoj u Amsterdamu saobraća bus a pored farova sa nalepnice sa leve i desne strane su vertikalna stop i parkirna svetla i to stvarna iz razloga da bi vozači iza mogli znati namere busa.

U ovom konceptu gde reklamirati firmu CB kada neki vozač iza tog busa primeti čitavu scenu: prvo ugleda srebrno bele farove pri dnu i odmah mu se učini usled optičke iluzije da bus bezglavo juri prema njemu a onda kada pogleda prema gore ugleda: vetrobransko staklo, šofera kako gleda unazad, sedišta i vertikalne rukohvate i tada u deliću sekunde: premre od straha, sledi mu se krv u žilama, pomisli došao je sudnji dan, oči mu se rašire kao kolači, srce mu siđe u pete, padne mu mrak na oči, proleti mu misao da ide bogu na istinu, možda čak napuni gaće...

Ali onda vozač iza busa protokom vremena i vožnjom primećuje da mu se bus ne približava nego da ostaje na istom odstojanju i onda mu sine ideja a da ovaj ludak od šofera ne vozi možda bus unazad kako bi impresionirao svoju koleginicu vozačicu sa posla ili hoće da pokaže svom šefu da je najbolji vozač u firmi, međutim šofer iza busa malo pažljivijim gledanjem iznad vozača ugleda poruku "Samo pozovite Apeldoorn" zatim počinje tražiti još teksta radi objašnjenja, ispod su cb slova, zatim tekst Centraal Beheer a desno achmea i tada usled optičke obmane počinje shvatati da je to reklamiranje usluge osiguranja jer je osiguravajuća kuća Centraal Beheer poznatija kao Apeldoorn veoma poznata u Amsterdamu a i veoma je često prisutna sa mnogobrojnim reklamama.

Razlog zašto je slogan "Samo pozovite Apeldoorn" prilično mali a cb slova, tekst Centraal Beheer i achmea veoma sitan je verovatno zato da bi se izazvao i pojačao efekat iznenađenja kod prvog bacanja pogleda, da bi se stekao utisak da bus stvarno vozi u suprotnom smeru a ne da se na prvi pogled odmah shvati da je to bio način gde reklamirati firmu CB čija je specijalnost auto osiguranje koje predviđa čak i takve neverovatne rizike nesavesnih vozača.

Nekoliko tih buseva je vozilo po ulicama Amsterdama 2 i po meseca i naravno svi oni koji su videli gde je reklamirana usluga auto osiguranja: vozači automobila iza busa, pešaci preko pešačkih prelaza, biciklisti na biciklističkim stazama, slučajni prolaznici kao i pešaci po trotoaru su veoma brzo shvatili usled optičke varke poruku da se iznenadne bizarne nesreće mogu desiti svakome kao ova...

U kojoj kao da je šofer busa zaboravio gde treba da gleda, možda gleda u jedinog putnika iz razloga što je šofer veoma hrabar jer je krenuo voziti prečicom do garaže na servis zbog iznenadnog kvara, ko zna možda je čak rešio da sebi prekrati muke... a putniku koji sedi izgleda kao da je klonula glava, verovatno je zaspao ili se možda samo pravi toša jer je ovisnik o adrenalinu i želi da mu ova suluda i bezglava samoubilačka vožnja udari u mozak i tako mu ulepša dan.

Ovaj unazadni odgovor na pitanje gde reklamirati firmu CB i uslugu osiguranja je video veliki broj vozača ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i šerovano.

 
 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar