Nationwide: auto leti preko brda na stepenice
Nationwide: auto leti preko brda na stepenice

Nationwide Mutual Insurance Company & Affiliated Companies - Nationwide je grupa krupnih Američkih osiguravajućih i finansijskih kompanija, jedna je od najvećih na svetu, fokusirana je na auto osiguranje, domaće imovinsko osiguranje, životno osiguranje... sa sedištem u Columbus-u, Ohio, SAD, web sajt je www.nationwide.com.

Cilj koncepta gde reklamirati firmu Nationwide je bio u privlačenju pažnje prolaznika na stepenice koje vode u tržni centar koji se nalazi na raskršću Las Vegas i Fashion Show Drive bulevara u Las Vegas-u, SAD.

Kao što se vidi gde je reklamirana usluga auto osiguranja, ogromna slika nalepnica sa površinom od 150 m2 je zalepljena preko stepenica sa motivom dramatičnog efekta u kome crveni kabriolet strmoglavo juri niz brdo pravo na stepenice.

Pri vrhu stepenica se vidi crveni kabriolet u plavoj pozadini čime usled optičke iluzije izgleda kao da leti u vazduhu, srednji deo stepenica je siv sa 2 žute linije na desnoj strani čime usled optičke obmane izgleda kao sivi asfalt autoputa, bliže dnu je poruka "Život dolazi na vas brzo" a u samom dnu u levom uglu u svrhu reklamiranja firme Nationwide je logo znak, desno u produžetku je naziv firme Nationwide, ispod je opis auto osiguranje a skroz ispod je naziv web sajta.

Kada prolaznici vide tu čitavu scenu: auto u vazduhu, stepenice kao autoput, pri dnu stepenica slogan, logo znak, naziv firme i opis tada im biva jasno usled optičke varke da se auto oteo kontroli i da niz brdo juri ka stepenicama i tada shvataju koncept gde reklamirati uslugu auto osiguranja.

Kao što se vidi gde je reklamirana firma Nationwide, loše stvari se dešavaju kao iznenadne bizarne automobilske nesreće u kojima auto poleće u vazduh i leti nekontrolisano velikom brzinom prema dvema devojkama na stepenicama kao i prema prolaznicima koji prilaze stepenicama a Nationwide osiguranje čeka u podnožju stepenica da pomogne u slučaju nesreće.

Las Vegas je grešni grad kockara i kockanja i zato je u ovom reklamiranju usluge auto osiguranja ovakva situacija građanima veoma poznata jer u životu se dešavaju neverovatne stvari od nenadanog dobijanja na kocki ogromne sume novca do iznenadne bizarne automobilske nesreće u kojoj auto osiguranje Nationwide pomaže svojim osiguranicima.

Ovaj leteći odgovor na pitanje gde reklamirati firmu Nationwide i uslugu osiguranja je video veliki broj prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar