FedEx zvanično FedEx Office Print & Ship Services bivši FedEx Kinko's a ranije Kinko's je lanac prodavnica maloprodajnih objekata sa sedištem u Memphis-u, Tennessee, SAD, web sajt je fedex.rs.

Firma FedEx Office je htela u ovom konceptu gde reklamirati sajt da tržištu predstavi novu liniju kancelarijskog pribora i zato je reklamiranje usmerila na žuti ivičnjak preko žutog markera u New York-u, SAD.

Marker je za sve one koji čitaju tekst i moraju da se koncentrišu na važne delove obeležavanjem obojenim providnim slojem dela teksta.

Kao u ovom reklamiranju sajta FedEx Office-a žuti ivičnjak podrazumeva da nema zaustavljanja, stajanja ili parkiranja za bilo koju drugu svrhu osim utovara i istovara putnika, robe ili materijala a najčešće se koristi na autobuskim i taksi stajalištima kao i ispred trgovačkih i proizvodnih objekata.

Firma FedEx Office je smislila originalan način gde reklamirati sajt poslovnim ljudima koji rade po kancelarijama i zato je u tu svrhu postavila žuti marker na kraju žutog ivičnjaka u New York-u, SAD.

Vidimo gde je FedEx Office reklamirala proizvode, iskoristila je već postojeći žuti ivičnjak između trotoara i puta i na njegovom kraju postavila ogromni žuti marker na držač pod malim uglom, po vertikali je malkice iskošen.

Kada se gleda sa strane trotoara i ivičnjak i marker usled optičke iluzije izgleda kao da neka nevidljiva ogromna ruka obeležava džinovskim žutim markerom žuti ivičnjak i to je bio FedEx Office-ov način gde reklamirati sajt na kome se nalazi kompletna ponuda kancelarijskog materijala.

Vidimo gde je FedEx Office reklamirala sajt na markeru tako što ga je postavila na kraju poruke "Kancelarijski proizvodi sada na web sajtu fedexkinkos.com" u produžetku je naziv firme i logo znak firme, ciljna grupa su bili poslovni ljudi i oni koji rade u kancelarijama.

Taj ivičnjački odgovor na pitanje gde reklamirati sajt FedEx i kancelarijske proizvode je video ogroman broj prolaznika trotoarom kao i vozača putem ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar