Firma Carlsberg je jedan od najvećih i najpoznatijih svetskih proizvođača piva sa sedištem u Copenhagen-u, Danska, web sajt firme je www.carlsberggroup.com.

Carlsberg firma je za reklamiranje proizvoda piva iskoristila veoma povoljan momenat održavanja prvog međunarodnog svetskog šampionata u stonom fudbalu u Hamburg-u u Nemačkoj.

Stoni fudbal se igra tako što se drška osovine na kojoj se nalaze figurice nalik fudbalerima prvo zarotira ulevo da bi se digla noga a onda udesno da bi se šutnula loptica prema protivničkom golu, veoma slično kao u pravom fudbalu.

Firma Carlsberg je osmislila genijalan koncept gde se reklamirati u ambijentu iz zasede, postavila je figurice plave i crvene po celom Hamburg-u na razne: rukohvate stepenica, ulaznih vrata javnih objekata, držače za bicikle ...

Carlsberg firma koja je proizvođač alkoholnih pića je išla na asocijaciju u ovom reklamiranju da kada neko sa strane gleda u figurice stonog fudbala za vreme igre usled optičke iluzije posle izvesnog vremena gledanja figurice mini kopije fudbalera mu izgledaju kao da su pijane jer se rotiraju i klate levo i desno baš kao kad pijanac usled popijene ogromne količine alkohola ne može da se kontroliše pa mu noge idu čas malo više levo, desno, napred, nazad.

A postoji i narodna izreka koja kaže "Drži se ko pijan plota" e upravo tako se za rukohvate drže oni koji se penju uz stepenice pa usled optičke varke u ovom reklamiranju proizvoda Carlsberg piva izgledaju kao da su se nacugali i da su pijani kao daske i zato se drže za rukohvate uz još dodatnu asocijaciju sa malim figuricama na rukohvatima koji ih podsećaju na rotiranje.

Kako vidimo u ovom reklamiranju proizvoda Carlsberg piva na figurice je postavljen naziv firme Carlsberg i slogan "Deo igre" što asocira ne samo na igru stonog fudbala nego i na narodne folkorne igre kada se igra mnogo bolje uz popijeno pivo naravno Carlsberg.

Ovo figuricasto reklamiranje proizvoda Carlsberg piva je privuklo pažnju velikog broja prolaznika preko stepenica, kroz vrata, pored držača za bicikle, ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar