Colorado State Patrol je odeljenje Colorado departmana javne bezbednosti a takođe je i zvanična agencija državne policije Colorado-a sa sedištem u Lakewood-u, Colorado, SAD, web sajt je colorado.gov/csp.

Colorado State Patrol pre svega sprovodi saobraćajne propise na državnim autoputevima ali i apeluje na vozače na autoputevima koji imaju nameru da prate velike kamione tegljače.

Praćenje vozila je praksa u vožnji na putu preblizu vozilu ispred na udaljenosti koja ne garantuje bezbedno zaustavljanje radi izbegavanja sudara ukoliko vozilo ispred naglo zakoči.

Colorado State Patrol je htela ovim genijalnim konceptom reklamiranja saveta policije u saobraćaju da stvori svest i odgovornost kod vozača automobila na autoputevima kao i da skrene pažnju vozačima na držanje rastojanja prilikom praćenja kamiona ispred.

A upravo najbolje mesto gde se reklamirati sa savetom za oprez od saobraćajki je bilbord koji je postavljen pored autoputa duž trase I-70 na Wadsworth bulevaru koji dramatično poručuje, ako ne želite da završite zgužvani kao ovaj bilbord držaćete rastojanje između vas i kamiona tegljača.

Usled optičke iluzije u ovoj ideji gde se reklamirao Colorado State Patrol sa javnim interesom, na bilbordu izgleda kao da je vozač automobila takvom silovitom brzinom udario u zadnji deo kamiona da su se zgužvali prednji deo automobila, zadnji deo kamiona, pa se čak i bilbord zgužvao, zadnji deo kamiona je mnogo više zgužvan nego automobil što naravno ne odgovara stvarnosti ali cilj opravdava sredstvo.

Zgužvani bilbord između automobila i kamiona
Zgužvani bilbord između automobila i kamiona

Osmislivši kreativan način reklamiranja u kome se apeluje na prevenciju u saobraćaju a da ne izgleda potpuno tragično u kome bi od automobila, vozača i putnika ostala samo fleka i to masna na zadnjem delu kamiona, takav scenario bi možda bio previše grozan i morbidan pa bi izazvao paniku i suprotan efekat na usputne vozače pa bi možda čak izazvao i nove saobraćajke, zato je gužvanje prednjeg dela automobila i zadnjeg dela kamiona tegljača bila blaža varijanta a opet je postignut efekat.

Sa Colorado State Patrol-ovom inovativnom zamisli gde se reklamirati sa podizanjem odgovornosti u saobraćaju na način plašenja vozača se želelo da se na bilbordu skrene pažnja na opasnosti od agresivne i brze vožnje iza kamiona, a ciljna grupa prevencije su bili vozači, tipični muškarci u srednjim dvadesetim godinama koji se redovno voze na posao svakog dana a koji sebe smatraju sigurnim i bezbednim vozačem, ali baš naprotiv oni postaju pretnja jer su previše sigurni u sebe a to je početak kraja.

Poruka reklamiranja sa ovog 3D bilborda se nalazi u gornjem levom uglu "Voziti blizu zadnjeg dela kamiona ispred vas, ne vredi toga" slogan se nalazi u gornjem desnom uglu i glasi "Dajte kamionu prostora. To je zakon" a desno pored njega je i logo znak Colorado State Patrol-a.

Ovaj zgužvani odgovor na pitanje gde se reklamirati sa CSP-ovim savetom u saobraćaju je privukao pažnju velikog broja vozača pored bilborda ali još veći broj posetilaca je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na razne vrste web sajtova i društvenih mreža.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar