Dulux obuhvata pre svega širok izbor proizvoda iz asortimana boja za enterijer te lakova za drvo i metal ali i proizvode za dekorativnu zaštitu drveta, fasadne boje i posebne premaze, Dulux je brend Akzo Nobel-a, web sajt je www.dulux.co.uk.

Akzo Nobel je Holandska multinacionalna kompanija koja proizvodi dekorativne boje, premaze i specijalne hemikalije sa sedištem u Amsterdamu, Holandija, Akzo Nobel je vlasnik brenda Dulux, web sajt je www.akzonobel.com.

Akzo Nobel je smislio interesantan način gde se reklamirati sa Dulux-ovim proizvodima - farbama u Buenos Aires-u, Argentina.

Kao što se vidi gde se reklamirao Dulux, postavljeni su beli kartonski okviri preko narandži i paradjza koji se nalaze sortirani u svojim gajbama po supermarketima i zelenim pijacama u Buenos Aires-u.

Na belom kartonskom okviru se u donjem desnom uglu nalazi naziv Dulux-a, ispod je slogan reklamiranja proizvoda farbe "Prirodne boje", u levom donjem uglu se nalazi naziv boje a ispod je i kod te boje.

Na web sajtu www.dulux.co.uk se nalazi i Atlas boja radi brzog, lakog i tačnog pronalaženja određene boje, svaka boja ima svoj naziv i kod.

Kada kupac u supermarketu želi da kupi narandže, na prvi pogled mu se učini kao da je postavljena slika pomorandži sa belim okvirom preko njih, ali čitanjem teksta na okviru tada shvata da je to samo optička iluzija i da je okvir prazan, to je bio Dulux-ov način gde se reklamirati sa farbom.

I tada kupac shvata usled optičke obmane videvši naziv Dulux, zatim slogan "Prirodne boje" kao i naziv i kod boje da je to reklamiranje Dulux-ove farbe na paradajzu i pomorandžama.

Poruka u ovom konceptu gde se reklamirao Dulux je da je njegova farba toliko prirodna da se ne može razlikovati od boje narandže i paradajza, Dulux na ovaj način kupcima veoma suptilno sugeriše da ima ogromnu paletu boja sa neverovatno velikim brojem nijansi i tonova koje mogu da zadovolje svačiji ukus baš kao što i voća i povrća ima u raznim nijansama i bojama.

Ovaj okvirasti odgovor na pitanje gde se reklamirati sa Dulux-ovim proizvodom farbom je video veliki broj kupaca u supermarketima ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar