KQI: staza za kuglanje sa keglama zubima
KQI: staza za kuglanje sa keglama zubima

Bivša Karstadt Quelle Insurance a sada ERGO je nemačka osiguravajuća kompanija najveći nemački prodavac usluge direktnog osiguranja, sedište firme je u Düsseldorf-u, Nemačka, web sajt je www.ergo.com.

Karstadt Quelle Insurance se specijalizovala u ponudi dodataka državnom sistemu socijalnog osiguranja, ponuda omogućava potrošačima da osiguraju značajan dodatni trošak ugradnje zubnih implanta jer vlada neće da pokrije kompletan račun.

Karstadt Quelle Insurance je smislila genijalan način gde se reklamirati sa svojom uslugom osiguranja zubnih implanta, pa u Hamburg-u, Nemačka u kuglani na stazama za kuglanje.

U ovom konceptu gde se reklamirati sa finansijskim uslugama iz zasede u ambijentu, Karstadt Quelle Insurance-a je postavila ogromne postere donjeg dela lica sa otvorenim ustima bez zuba na zidove gde se završava staza za kuglanje.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju kada fan kuglanja baci kuglu niz stazu sve kegle se nalaze na svome mestu i usled optičke varke kada se iz daljine gleda izgleda kao da su svi zubi na broju.

Nakon bacanja kugle najčešće samo neke kegle padnu dole, neke ostanu uspravno a usled optičke iluzije iz daljine izgledaju kao zubi koji su izbijeni i tada usta izgledaju prilično krezubavo baš kao u nekog starkelje i time se prenosi poruka kao da su razbijeni zubi a firma Karstadt Quelle Insurance može obezbediti osiguranje dentalnih implantata.

Gde se reklamirati ciljnoj grupi za osiguranje zubnih implanta, Karstadt Quelle Insurance je to uradila u kuglani u Hamburg-u, jer igrači su najčešće dokoni stariji građani od 50 pa sve do 80 leta starosti, krezubavi, sa po kojim zubom u zubalu, koji u kuglanu dolaze radi druženja, rekreacije, gimnastike, vežbanja i razmrdavanja starih kostiju koje su zarđale i počele da škripe.

Na zidu iznad krezubavih usta se nalazi i obaveštenje na plakatu "Osiguranje zubnih implanta od 9.9 € mesečno" a ispod je i broj telefona koji može svaki dekica zapamtiti posle par sati igranja, desno se nalazi i bivši naziv web sajta www.kqv.de a sada je www.ergo.com a još desno je i naziv firme Karstadt Quelle Insurance.

Karstadt Quelle Insurance je veoma uspešno odgovorila na pitanje gde se reklamirati efektno sa uslugom osiguranja zuba, pa na zidu kuglane, ovo krezubavo reklamiranje je dugo ostalo u pamćenju čak i dekicama koji brzo zaboravljaju ali mnogo veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na web sajtove i opisivano.

 
 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar