Matchbox je popularan brend livenih igračaka, u vlasništvu je Mattel-a, web sajt je matchbox.com.

Mattel je Američka multinacionalna kompanija za proizvodnju igračaka, vlasnik je brenda Matchbox, sedište je u El Segundo-u, Kalifornia, SAD, web sajt je mattel.com.

Matchbox brend je poznata robna marka livenih malih igračaka replika malih automobilčića, Matchbox je ovo reklamiranje proizvoda automobilčića usmerio na javne parking prostore u Mexico-u.

Matchbox je želeo ovim reklamiranjem u Mexico-u da istakne činjenicu da prozvodi najrealističnije makete igračaka automobila u razmeri.

Matchbox je smislio genijalan način gde se reklamirati iz zasede u ambijentu, zalepio je nalepnice sa slikom otvorene ljudske šake veličine parking prostora ispod pravih automobila u Mexico-u: ispred prodavnica igračaka, ispred školskih centara, ispred tržnih centara, na parkirališta za automobile, ispred supermarketa, na ulice i druge javne prometne objekte kao i na mesta gde se deca najčešće igraju.

Nalepnica otvorene ljudske šake i logo znak Matchbox-a je veličine stvarnog automobila i zato usled optičke iluzije izgleda kao da je auto mali što nas asocira da je šaka malog deteta koje hoće da se igra sa automobilom.

Matchbox je smislio inovativan način gde se reklamirati ciljnoj grupi u Mexico-u sa svojim proizvodima, kada se automobil parkira na parking prostor iznad nalepnice otvorene ljudske šake nekom ko gleda sa strane iz daljine usled optičke varke automobil izgleda kao da je mala igračkica i zato je stvorena optička obmana kao da se parkiraju mali automobilčići brenda Matchbox.

Taj šakasti odgovor na pitanje gde se reklamirati sa Matchbox-ovim proizvodom autićem je privukao pažnju velikog broja prolaznika kao i vlasnika automobila u Mexico-u ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar