Meiji je kompanija koja proizvodi: hranu, mleko i mlečne proizvode, sladoled, sir i sportska mlečna pića, sedište je u Tokyo-u, Japan, web sajt je meiji.com.

Meji firma je smislila kreativan način gde se reklamirati sa proizvodom zlatnim pasterizovanim svežim mlekom, postavila je slike najjačih sportista borilačkih veština na ulazna obrtna vrata poslovnih zgrada u Bangkok-u, Tajland.

Vidimo gde se reklamirala firma Meji, na rotirajućim četvorostranim staklenim vratima je postavila na svako stakleno krilo po jednog sportistu orijaša: sumo rvača, ragbi igrača, džudistu i običnog rvača.

Svaki od tih sportista gorostasa u ovom reklamiranju proizvoda mleka je u prirodnoj veličini i u borilačkoj pozi u kojoj svaki od njih usled optičke iluzije kao da gura sa veoma velikim naprezanjem staklena vrata prema napred, zgužvana lica pokazuju napor kojim su izloženi gurajući vrata.

U ovom konceptu gde se reklamirati sa Meji-ovim proizvodom mlekom dodatni uveravajući faktor verodostojnosti da sportisti stvarno guraju staklena vrata je njihova koža na mestima kontakta sa staklom, dlanovi i laktovi su belji od ostatka kože a to je uobičajena pojava kada se nešto snažno pritiska tada se krv povlači iz tog dela kože i ona postaje bleđa.

Gde se reklamirala firma Meji, vidimo da se na sredini staklenih vrata nalazi horizontalna svetlo braon traka na kojoj je slogan "Mleko vas čini jačim" a u produžetku desno je kartonsko tetrapak pakovanje na kome se pri vrhu nalazi naziv firme Meji a ispod je beli sipajući mlaz mleka.

Slike sportista divova su postavljene na rotirajuća vrata u poslovnim zgradama gde se nalaze kancelarijski i poslovni prostori, gde kancelarijski pacovi uglavnom sede tokom celog svog radnog dana.

Kada takav poslovni čovek nenavikao na fizički rad prolazi kroz obrtna vrata koja se automatski kreću ispred njega on ima utisak usled optičke obmane u ovom reklamiranju firme Meji kao da gura sportiste.

I onda kada prolaznik vidi čitavu scenu: sportistu titana koji usled optičke varke kao da hoće da ga izgura napolje iz rotirajućih vrata iz zgrade, kada pročita slogan, kada vidi kutiju mleka i naziv firme Meji na njoj i vrata koja se kreću ispred njega unazad tada shvata ideju gde se reklamirati sa proizvodom Meji mlekom.

Kao što vidimo gde se reklamirala firma Meji, prolaznik dok ulazi u zgradu ima utisak usled optičke iluzije kao da on gura i to bez trunke napora te snažne sportiste i to zahvaljujući mleku koje kao da je popio i koje ga zato i čini snažnijim jer mu to slogan "Mleko vas čini jačim" veoma diskretno sugeriše.

Cilj reklamiranja proizvoda mleka je bio ubeđivanje ciljne grupe kancelarijskih pacova koji ne piju mleko ali i onih koji piju mleko da piju još više i češće jer su poslovni ljudi ti kojima je najviše narušeno zdravlje sedećim načinom života i zato su oni ti koji se najviše brinu za svoje zdravlje.

Taj gurajući odgovor na pitanje gde se reklamirati sa Meji-ovim proizvodom mlekom je video veliki broj prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar