SAITP: starenje na bilbordima i banerima
SAITP: starenje na bilbordima i banerima
 
 

SAIT Polytechnic je poznat kao Institut Tehnologije južne Alberta-e, a smešten je u Calgary-ju, Alberta, Kanada, web sajt je www.sait.ca.

SAIT Polytechnic je institut politehničkih studija i nudi uslugu školovanja na stotine programa, predmeta i kurseva za karijeru u tehnologiji, trgovini i poslu koje predaju profesionalci iz industrije.

SAIT Polytechnic je smislio genijalan način gde se reklamirati sa uslugom kurseva i školovanja za karijeru, jedan način je bio na bilbordima u Calgary-ju, Alberta, Kanada - leva slika a drugi način je bio interaktivnim banerima po raznoraznim web sajtovima - 2 slike desno.

SAIT Polytechnic je u ovom maštovitom konceptu gde se reklamirao sa uslugom učenja iskoristio uske vertikalne prizmatične rotirajuće panelne trake bilborda - leva slika kao i interaktivni prekrivajući sloj na banerima web sajtova - 2 slike desno.

Kao što vidimo u ovoj domišljatoj ideji reklamiranja sa uslugom obučavanja SAIT Polytechnic je kreirao 3 različita bilborda na kojima se nalaze 3 različite osobe: gore radnik u braon radničkom kombinezonu, u sredini menadžer u crvenoj košulji i dole žena rukovodilac u sivom sakou; vertikalne prizmatične rotirajuće panelne trake bilborda su trostrane što znači da se mogu prikazati 3 različite slike u veoma kratkom vremenu rotirajući ih.

Na svakoj strani uske trake prizmatičnih panela bilborda se nalazi po jedna slika osobe: prva slika levo u nizu prikazuje mlađe osobe, druga slika u sredini u nizu prikazuje sredovečne osobe a treća slika skroz desno u nizu prikazuje starije osobe u poznim godinama; na svakom bilbordu je samo jedna osoba ali u 3 životna doba, raspon godišta je od 20 do 90 godina: doba mladosti, doba sredovečnosti i staračko doba i to je bio SAIT Polytechnic-ov način gde se reklamirati sa uslugom školovanja.

Na bilbordima na crvenom pravougaoniku u donjem desnom uglu se nalazi i naziv instituta SAIT Polytechnic a iznad je poruka "Unapredite svoju strast", levo se nalaze i nabrojani najčešći programi školovanja "Trgovina, tehnologija i poslovni programi" a ispod pri samom dnu bilborda je poziv na akciju "Prijavite se" kao i naziv web sajta www.sait.ca.

Na bilbordima vidimo osobe koje nose istu odeću kroz sva 3 životna doba: braon radnički kombinezon gornji bilbord, crvenu košulju srednji bilbord i sivi sako donji bilbord; ista odeća usled optičke iluzije sugeriše da osobe nisu menjale posao ceo život a poruka "Unapredite svoju strast" u ovom interesantnom konceptu gde se reklamirao SAIT Polytechnic sa uslugom učenja potencijalnim studentima poručuje da su se sve 3 osobe stalno doškolovavale i doobučavale kroz sva 3 životna doba.

Na bilbordima skroz desno kao poslednja 3-ća staračka slika vidi se tekst "Školujte se za karijeru koju nikad nećete želeti da napustite" taj slogan sugeriše da su sve 3 osobe prezadovoljne svojim poslom i da čak ne žele da odu ni u penziju jer su im lica tada i najviše nasmejana, time potencijalnim studentima usled optičke obmane u ovoj kreativnoj ideji reklamiranja sa uslugom SAIT Polytechnic poručuje da nudi više nego samo posao, nudi karijeru u koju će biti strasno zaljubljeni ceo život od studentskih dana pa sve do groba.

Na banerima - 2 slike desno su prikazane osobe kako se transformišu od svojih 20-ih do 90-ih godina svog života sa Facebook aplikacijom zvanom Seniorizer koju je i kreirao SAIT Polytechnic specijalno za ovaj koncept gde se reklamirati sa uslugom a koja omogućava potencijalnim studentima da unesu svoju fotografiju i gledaju kako stare optičkom varkom koja prikazuje gubitak kose, pojavljivanje bora, pojavljivanje staračkih pega, zadebljavanje obraza sa izbrazdanim linijama, pojavljivanje i opuštanje podvaljka ispod podbradka...

Desno od slike na kojoj se prikazuju bilbordi se nalaze 2 portreta radnika i menadžera, to su interaktivne animacije - baneri za postavljanje na web sajtove, da bi se animacija pokrenula potrebno je kliknuti na njihove portrete kako bi iskočile velike slike a da bi se animacija ponovila ili ako ne funkcioniše najbolje je ponovo učitati ili osvežiti web stranicu.

Proces starenja je prenešen i na online banere gde lica mlađih osoba mogu da ostare ili se podmlade klikom i povlačenjem linije pokazivačem miša, gornja polovina lica je staračko a donja polovina je mladalačko, deli ih horiznontalna linija koju je potrebno pokazivačem miša pritisnuti i povući na gore i tada se uklanja staračko lice a povlačenje linije na dole uklanja mladalačko lice.

Taj stareći odgovor na pitanje gde se reklamirati sa SAITP-ovom uslugom školovanja je video veliki broja prolaznika pored bilborda ali još veći broj posetilaca je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar