Travel Alberta je turistička agencija sa sedištem u Canmore-u, nacionalni park Banff, provincija Alberta, Kanada, web sajt je www.travelalberta.com.

Travel Alberta je reklamiranjem usluge turističkog obilaska Rocky planina htela da privuče kako domaće tako i strane turiste ljubitelje skijaškog i snoubord turizma u severni deo obližnjih odmarališta na snežnim Rocky planinama.

Travel Alberta je smislila maštovit način gde se reklamirati sa turističkom uslugom zimovanja, u podzemnom metrou metropole Toronto-a na klupi, zidovima i podu stanica metroa.

Vidimo gde se reklamirala Travel Alberta turistička agencija, u infrastrukturi podzemnog metroa upotrebila je postojeće klupe na stanicama, iza i ispod njih je postavila velike postere na kojima se vide snežni vrhovi i padine obližnjih Rocky planina.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju na zidu iza klupe je postavila poster na kojem se u daljini vide vrhovi planina sa kojih se žičara penje baš pored desne strane klupe metroa, u daljini pored žičare u perspektivi se vide mnogobrojni ski liftovi u kojima se prevoze skijaši, jedan od tih ski liftova bez svoje klupe se nalazi tačno iza klupe metroa.

A na podu ispod klupe je veliki poster sa pogledom iz ptičije perspektive na padine u podnožju snežnih Rocky planina kao i na skije koje se nalaze na posteru tačno ispod klupe.

Kada se pogleda gde se reklamirala Travel Alberta, stiče se utisak usled optičke iluzije kao da se skijaš na klupi metroa prevozi ski liftom jer je iza njegove klupe metalna konstrukcija, okvir koji drži klupu, ispod njegovih nogu se vide skije a pejzaš iza njega i ispod njega su snežne Rocky planine.

Klupe su postavljene na 8 tranzitnih stanica oko Toronto centra a ciljna grupa reklamiranja usluge zimovanja su ski entuzijasti sa čežnjom za zimski beg iz svakodnevice života i posla.

Usled optičke obmane se čini kao da se rajski snežni pejzaž Stenovitih planina i sumorni podzemni metro dodiruju, preklapaju, prožimaju i ulaze jedan u drugi, kao da se dva sveta stapaju i postaju jedan, jedino web sajt www.canadian rockies.com i logo znak Travel Alberta-e koji se nalaze na posteru u donjem desnom uglu na zidu i gornjem desnom uglu na podu podsećaju da je u pitanju reklamiranje.

Klupe u metrou su postavljene za vreme ski sezone, ciljna grupa ovog reklamiranja usluge su osobe u vreme i na mestu kada su najverovatnije depresivni, jer su na putu do posla a onda im se pokazuje raj Stenovitih planina i zato su se ljudi zabavljali i slikali na njima.

Ovaj klupasti odgovor na pitanje gde se reklamirati sa Travel Alberta-ovom turističkom uslugom zimovanja je video veliki broj putnika metroa ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar