Nexcare: flasteri prekrivaju pukotine zidova
Nexcare: flasteri prekrivaju pukotine zidova

Nexcare je brend koji zastupa prodaju: zdravstvene zaštite, lepljivih traka, flastera, artikala za prvu pomoć, zavoje, gaze, hirurške trake...., Nexcare brend je u vlasništvu 3M firme, web sajt je www.nexcare.com.

3M je američki multinacionalni konglomerat korporacija čiji je asortiman proizvoda: lepila, abrazivi, stomatološki proizvodi, ortodontski proizvodi, opšti medicinski proizvodi..., sedište firme je u Maplewood-u, Minesota, SAD, 3M je vlasnik brenda Nexcare, web sajt je www.3m.co.rs.

Kreativni način kako reklamirati firmu 3M je bio u postavljanju nalepnica sa slikom velikog hanzaplasta po oštećenim zidovima i prozorima izloga Santiago-a, Čile.

Hanzaplast je samolepljvi flaster za kožu, zavoj za rane, prva pomoć previjanja.

Država Čile se nalazi u području zemljotresa koji su veoma česti i koji pogađaju široka područja u Čileu i zato je firma 3M iskoristila tu činjenicu u svom maštovitom konceptu kako reklamirati proizvode Nexcare.

Na mnogim zidovima kuća i zgrada, na dvorišnim zidovima kao i na mnogim zastakljenim površinama posle zemljotresa ostaju raznorazna oštećenja napukline, pukotine, naprsline... firma 3M je u svrhu reklamiranja preko tih oštećenja u Santiago-u prelepila velike nalepnice sa slikom flastera za kožu.

Nalepnice flastera su široke skoro jedan metar kako bi bile što uočljivije prolaznicima, na flasterima se nalazi naziv brenda Nexcare, ispod njega je slogan reklamiranja "Specijalisti prve pomoći" a u desnom donjem uglu se nalazi i naziv firme 3M.

Kao što vidimo u ovoj ideji kako se reklamirala firma 3M, kada se pogledaju sve te nalepnice flastera prelepljenih preko pukotina zidova zatim preko polupanih stakala izloga usled optičke iluzije se stiče utisak kao da ti hanzaplasti drže te rascepljene delove zidova i prozora izloga da se i dalje ne razdvajaju i ne proširuju pukotine.

Svakom od nas je veoma dobro poznat izgled Nexcare flastera kao u ovom konceptu kako reklamirati u zdravstvu firmu 3M: boja flastera je narandžasta do svetlo braon kao boja kože kako bi bio što manje upadljiv na koži; flaster ima sitne rupice na sebi kako bi koža mogla nesmetano disati radi što bržeg zarastanja rane, flaster ispod samolepljive strane ima mali jastučić u sredini flastera koji je gaza za upijanje krvi i tečnosti koja curi iz rane.

I tada pažljivijim gledanjem shvatamo reklamiranje proizvoda Nexcare, usled optičke obmane napukline na zidovima i polomljena stakla izloga podsećaju na posekotine na koži jer upravo preko razderotina na koži se postavlja hanzaplast.

Firma 3M je ovim konceptom kako je reklamirala proizvod Nexcare stvorila optičku iluziju kao da su hanzaplasti zalepljeni preko posekotina na koži a poruka reklamiranja je ako hanzaplasti drže napukli zid i polupana stakla prozora na izlogu takvom istom snagom će i mali hanzaplast držati posekotinu na koži.

Taj prelepljujući odgovor na pitanje kako reklamirati firmu 3M i proizvod Nexcare je video veliki broj prolaznika a još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar