Firma Antwerp Zoo je zoološki vrt u centru Antwerp-a, Belgija, smešten je odmah do centralne železničke stanice, web sajt je www.zooantwerpen.be.

Antwerp Zoo firma je jedan od najstarijih parkova za životinje u Belgiji i jedan od najstarijih na svetu, osnovan je 1843 god.

U Antwerp Zoo-u je smešteno oko 5.000 životinja sa 950 vrsta, zoo vrt ima preko 1.100.000 posetilaca godišnje.

Kako reklamirati zoološku firmu Antwerp Zoo, tako što je Zoo postavio bele konture zebre, kornjače i krokodila po putevima u Antwerp-u na: pešačke prelaze, šahtove i valjke na putevima po kojima se voze automobili.

Slika 1 - firma Antwerp Zoo je postavila belu konturu nekakve životinje na pešački prelaz, usled optičke iluzije: konjska glava, griva na vratu, 4 noge i bele trake koje se nalaze unutar konture veoma podsećaju na zebrine šare i tada shvatamo da je ta životinja zebra, to je bio način kako reklamirati firmu Antwerp Zoo.

Slika 2 - Antwerp Zoo firma je postavila belu konturu polukrugova i trougla oko okruglog poklopca šahta, usled optičke obmane ceo prizor podseća na kornjaču: okrugli poklopac šahta podseća na telo kornjače, poklopac šahta na sebi ima male četvrtaste reljefne pločice koje veoma podsećaju na rožnate pločice kornjačinog oklopa a polukrugovi oko šahta veoma podsećaju na šapice nogu i glave a trougao na kornjačin rep i to je bio način kako se reklamirao Antwerp Zoo sa uslugom gledanja životinja u zoološkom vrtu.

Slika 3 - firma Antwerp Zoo je postavila belu konturu životinje oko valjaka koji razdvajaju saobraćajne trake a pošto ti valjci štrče iz asfalta usled optičke varke veoma podsećaju na rožnate izbočine koje krokodil ima na leđima duž kičme, dodatni detalji za identifikaciju: prepoznatljiva velika glava sa četvrtastim čeljustima, kandžaste šapice pored glave okrenute prema napred i zadnje kandžaste šapice okrenute prema nazad i tada shvatamo da je to krokodil koji kao da se izležava na pesku jer je i asfalt na putu siv kao i pesak, to je bio način kako reklamirati firmu Antwerp Zoo.

Pored kontura zebre, kornjače i krokodila na putu se nalazi i poruka reklamiranja usluge gledanja životinja u zoološkom vrtu "Ovde u ovom gradu zoološki vrt vas čeka", ti prizori na putu usled optičke iluzije izgledaju kao da su zebre, kornjače i krokodili izašli u grad da pozovu građane da ih posete u zoološkom vrtu da bi se zajedno družili jer je životinjama nekako dosadno bez posetilaca.

Ovaj putni odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Antwerp Zoo i uslugu gledanja životinja u zoološkom parku je video ogromni broj vozača i prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar