Arno je Brazilska kompanija koja proizvodi kućne aparate, fokusirana je na belu tehniku, posebno na ventilatore, web sajt je www.arno.com.br.

Cilj koncepta kako reklamirati aparate firme Arno je bio u privlačenju pažnje prolaznika na ventilator preko prevrnutog automobila ispred prodavnice u Sao Paulo-u, Brazil.

Vidimo ideju kako je reklamiran proizvod ventilator, ispred prodavnice bele tehnike je parkiran automobil prevrnut na stranu ali tako da je donji trap okrenut ka prodavnici.

Vrata prodavnice su potpuno otvorena, na poseban štand u svrhu reklamiranja firme Arno je postavljen ventilator, iza ventilatora je slogan "Maksimalna snaga vetra" a ispod ventilatora je opis "Ventilator turbo tišine".

U letnjem periodu u Brazilu temperatura dostiže i 42° stepena celzijusa, upotreba ventilatora u to vreme se povećava na 70% i zato je firma Arno htela da se predstavi tržištu na poseban način kako bi povećala prodaju svojih ventilatora.

U konceptu kako reklamirati proizvod Arno ventilator je bilo potrebno istaći najveću prednost neverovatnu snagu tišine ventilatora, kada se pogleda čitava scena usled optičke iluzije izgleda kao da je ventilator toliko snažan i nečujan da može da prevrne auto na stranu.

Vidimo način kako je reklamiran proizvod Arno ventilator, prolaznici su prvo primećivali prevrnuti automobil pa su se potom pitali zašto je prevrnut i tada im je pogled skretao na ventilator na štandu i još kada su pročitali slogan i opis tada im biva jasno usled optičke obmane da tako mali ventilator ne može prevrnuti tako veliki auto ali je cilj postignut jer su pročitali naziv ventilatora Arno, slogan i opis i naravno tada su razvukli osmeh od uveta do uveta.

Ovaj duvajući odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Arno i proizvod ventilator je video veliki broj prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i deljeno.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar