Copenhagen Zoo je zoološka bašta u Copenhagen-u, Danska, jedan je od najstarijih zooloških vrtova u Evropi, web sajt je www.zoo.dk.

Firma Copenhagen Zoo je otvarala novu izložbu reptila, gmizavaca, zmija ... i htela je da izreklamira izložbu kako bi privukla što više posetilaca.

Kako reklamirati zoološku firmu Copenhagen Zoo, tako što je Copenhagen Zoo postavio ogromne postere zmije na bočnim i na zadnjoj strani busa, taj bus zmija je saobraćao na ruti kroz predgrađa kao i centralni Copenhagen sve do Copenhagen Zoo vrta.

Kako vidimo u ovom reklamiranju, optička iluzija zdrobljenog busa pruža izgled kao da je gladna mrežasta zmija boa konstriktor pobegla iz Copenhagen Zoo-a, ulovila bus i dok bus juri gradskim ulicama kako bi otresao zmiju sa sebe i pobegao ona ga polako gužva kako bi ga degustirala.

Kako reklamirati firmu Copenhagen Zoo iz zasede u ambijentu, tako što je Copenhagen Zoo stvorio optičku obmanu kao da džinovska udav zmija potpuno steže gradski bus da bi se domogla putnika, na taj način motivišući maštu slučajnih prolaznika kao da su u zoološkom vrtu divlje scene borbe za opstanak svih živih stvorenja pa čak i mašina kao što je ovaj bus.

Kontrast svetlo žute i crvene boje nasuprot crnih senki čini da se zdrobljeni deo autobusa ističe.

To usmerava oko gledaoca ka zgužvanom delu autobusa tako da ne primećuje stvarni bus preko koga je postavljen reklamni plakat.

Senke ispod i oko zmije čine kao da je zmija obmotana oko busa.

Mada je optička varka u ovom reklamiranju najuspešnija kada se bus gleda direktno sa strane iluzija je takođe impresivna i kada se gleda pod drugim oštrijim uglovima.

U ovom konceptu kako reklamirati firmu Copenhagen Zoo, najvažniji tekst naziv firme Zoo crvenim slovima kao i slogan ispod "Najdivljije mesto u gradu" nije zdrobljen i zato je veoma čitljiv.

Ali tekst koji se nalazi na vrhu busa i nije toliko bitan i zato je zgužvan što doprinosi još upečatljivijoj obmani.

Neki putnici u Copenhagen-u su čak odbili da se ukrcaju u bus iz straha od drobljenja.

Busevi su najjeftiniji vid reklamiranja jer oni dobiju najviše pogleda zbog gustog saobraćaja.

Firma Copenhagen Zoo je izvestila da je broj posetilaca na otvaranju bio viši za 30 % od onoga što su oni predpostavljali da će biti posle reklamiranja.

Ovaj stežući odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Copenhagen Zoo i uslugu gledanja životinja je privukao pažnju ogromnog broja prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar