Dog Toys je bila firma koja je prodavala raznorazne igračke za pse, sedište je bilo u Amsterdam-u, Holandija, web sajt je bio dogtoys.nl.

Cilj koncepta kako reklamirati igračke firme Dog Toys je bio u privlačenju pažnje vlasnika kerova na teniske loptice po zelenim parkićima u Amsterdam-u.

Vidimo ideju kako je reklamiran proizvod igračka, teniska loptica je jedna od najpoznatijih igračkica za kuce, kada vlasnik psa baci lopticu ker obožava da mu je donese pred noge i zato je 500 loptica nedelju dana pre održavanja "Svetskog dana životinja" razbacano po zelenim parkićima koje često posećuju vlasnici i njihove kuce.

Na loptici sa jedne strane je odštampan naziv web sajta dogtoys.nl, ispod u drugom redu u svrhu reklamiranja firme je naziv DogToys a pri dnu je slogan "Drži vašeg psa nasmejanog!" sa druge strane loptice je poruka "Kupite nešto drugo za promenu".

Za ideju koncepta kako reklamirati proizvod igračku je iskorišten običaj da su većina kerova već naviknuti da vraćaju raznorazne loptice svome vlasniku, kuce kada primete tenisku lopticu u parkiću odmah pokušavaju da je donesu svome vlasniku, psi naravno lopticu nose u ustima stiskajući je zubima široko raširene čeljusti.

Vlasnik kera biva iznenađen i zapita se otkud sada ta loptica i naravno pokušava da je nekako otme na prevaru iz usta svome ljubimcu i tada ugleda slogan na loptici "Drži vašeg kucu nasmejanog!" a usled optičke iluzije tada shvata ideju kako se reklamirala firma DogToys, pas izgleda kao da je nasmejan sa široko otvorenim ustima od uveta do uveta i iskeženim zubima koji se cakle kao u svakom pravom osmehu.

I kada vlasnik pročita na loptici: naziv web sajta, naziv firme, slogan i poruku naravno i on se slatko nasmeje od srca jer mu usled optičke obmane ker izgleda nasmejan i radostan kao da je našao igračkicu koju obožava a i vlasniku biva jasno da bi kuca bio još veseliji i još više mahao repom kada bi mu za promenu kupio i neku drugu igračku što je baš i bila namera reklamiranja proizvoda igračaka.

Ovaj koncept kako reklamirati firmu Dog Toys je imao uspeha jer je poseta web sajtu povećana već nedelju dana posle reklamiranja na 63 dodatnih posetilaca dnevno i svi su bili zadovoljni: psi sa novom neizujedanom lopticom, vlasnici ne samo da su dobili besplatne nove loptice nego su i znali gde mogu da kupe i druge vrste igračaka, web sajt je bio posećeniji a i firma je ostvarila veći promet.

Ovaj osmehujući odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Dog Toys i proizvod igračke je video veliki broj vlasnika kerova ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i deljeno.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar