Falmec: papirić podsetnik na novinama
Falmec: papirić podsetnik na novinama

Firma Falmec je proizvođač aspiratora za kuhinje kao dela kuhinjskog nameštaja, firma je smeštena u Veneto-u, Italija, web sajt je www.falmec.com.

Proizvodi kuhinjski aspiratori firme Falmec su prefinjenog dizajna, deo su kuhinjskog nameštaja koji se uklapaju u elegantnom skladu sa savremenim trendovima.

Misija koncepta kako reklamirati proizvod aspirator Falmec firme je bila da pokaže Brazilcima da vazduh koji izlazi iz Falmec-ovih kuhinjskih aspiratora je čist i savršeno očišćen od mirisa i isparenja.

Cilj ovog načina kako se reklamirala firma Falmec je bio privlačenje pažnje domaćinstava u Brazilu na važnost dobrog kuhinjskog aspiratora, da mirisi koji se oslobađaju prilikom kuvanja i pečenja se ne šire kroz stan, zgradu, kuću, komšiluk...

Praktično reklamiranje proizvoda aspiratora Falmec je bilo u lepljenju žutog papirića podsetnika na Brazilski O Globo štampani magazin.

Žuti samolepljivi papirić podsetnik nam je svima dobro poznat jer služi da se na njega napiše veoma važna poruka koju je potrebno uraditi u nekom vremenu u budućnosti a zatim se zalepi na neko često posećeno mesto na primer frižider u kome se nalazi ladno pivo jer takvo mesto se često obilazi.

O Globo su najistaknutije novine u Brazilu i sa najviše pretplanika na kućne adrese, web sajt je www.oglobo.globo.com.

Budući da je veoma mnogo Brazilaca pretplaćeno na kupovinu O Globo novina firma Falmec je zalepila žuti papirić na prednju stranu novina i kada O Globo stigne na kućnu adresu nemoguće je da ga ukućani ne primete baš kao u ovom maštovitom načinu kako reklamirati nameštaj firme Falmec gde se vide na donjem delu slike vrhovi ženskih cipela kako domaćica stoji u njima ispred otirača za noge a koji se uvek nalazi ispred kućnih vrata i naravno na otiraču su O Globo novine.

Kada pretplatnik podigne novine odmah će pogledati šta piše na žutom papiriću, na prednoj strani papirića je poruka od komšije - "Zdravo komšinice, sledeći put dodaj manje luka na bakalar" a na poleđini vidimo kako se reklamirala firma Falmec, poruka glasi "Postajete veoma poznati zbog mirisa u vašoj kuhinji! Falmec kuhinjski aspiratori. Otkrijte našu liniju www.falmec.com.br.

Zajedno sa O Globo novinama pretplatnik je primio poruku a usled optičke iluzije mu izgleda kao da je komšija zalepio papirić, na poleđini u ovom reklamiranju proizvoda aspiratora je pretplatnik pozvan da se upozna sa Falmec proizvodima preko web sajta.

U poruci je bila reč od komšije šaleći se sa činjenicom da on zna šta je bilo kuvano preko mirisa masti koji se širi celim komšilukom.

Taj otiračasti odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Falmec i proizvod aspirator je privukao pažnju pretplatnika časopisa O Globo a efekat je bio višestruko povećan kada je veliki broj posetilaca sajtova video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar