Görtz firma je moderno preduzeće koje se bavi trgovinom: cipela, torbi i pribora poznatih robnih marki: Converse, Ludwig GörtzM, Hugo Boss, Belmondo, Timberland..., sedište je u Hamburg-u, Nemačka, firma Görtz poseduje preko 160 filijala, web sajt je www.goertz.de.

Firma Converse je kompanija koja proizvodi artikle za: sportsku opremu i brendiranu obuću za svakodnevnu upotrebu sa najznačajnijim artiklom poznatim kao Starke patike, sedište je u Boston-u, Massachusetts, SAD, web sajt je www.converse.rs/.

Cilj koncepta kako reklamirati firmu Görtz je bio privlačenje pažnje kupaca u Nemačkoj kako u prodavnicama tako i po ulicama prilikom nošenja jedinstvene kutije za poznati brend All Star poznatije kao Starke patike.

Görtz i Kempertrautmann Nemačke firme su zajedno dizajnirale prvu reciklirajuću kutiju za patike koja se može nositi kao šoping torba i time su ružne plastične kese učinili suvišnim i nepotrebnim za pakovanje Starki baš kao što vidimo kako se reklamirala firma Görtz.

Izgled i funkcija kutije za Starke patike je inovirana tako što je slika crnih Starki patika postavljena na gornji kraj kutije gde se vidi samo do zadnjeg dela za obuvanje do vrha jezika, na mestima gde se uvlače pertle su izbušene rupe i kroz njih su ušnirane pertle kako se vidi u ovom reklamiranju proizvoda Starki.

Pri dnu kutije se nalazi i logo znak firme Görtz a ispod njega je i broj koji prikazuje Converse 17 kolekciju koja je proizvedena u 5 različitih boja: zelena, crvena, plava, ljubičasta i žuta i baš u tim bojama su i pertle proizvedene što nam i prikazuje video snimak u ovom konceptu kako reklamirati obuću firme Görtz.

Minimalistički dizajn Starki kutije skreće pažnju na ručke pertle koje mogu biti uklonjene i upotrebljene u momentu kada se potroše i iskrzaju i postanu već neupotrebljive a sama kutija je kartonska i 100% biorazgradiva koja se u potpunosti može reciklirati čime se štiti životna sredina što je i bila krajnja namera u ovoj ideji kako se reklamirala firma Görtz.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju proizvoda Starki, slika patike je postavljena po dužini kutije sa nedostajućim zadnjim delom patike a razlog je balans pri nošenju kutije za ručke, zato se kutija Starki ušnirava baš pri samom vrhu.

Kada prolaznik ugleda takvu kutiju proizvoda Starki patika koju kupac nosi držeći je za ručke pertle ima utisak kao da je kupac veoma nestrpljiv da ih obuje kada dođe kući jer prilikom obuvanja patika mi ušniravamo pertle držeći ih i tada vidimo samo prednji deo patika do vrha jezika, upravo takva je i skraćena slika proizvoda Starki patika na kutiji a kupac i nosi kutiju vukući pertle prema sebi baš kao prilikom ušniravanja.

Svaki kupac koji je kupio jedan od proizvoda firme Görtz 17 Converse kolekcije dobio je i besplatnu kutiju Starki a tokom ovog koncepta kako reklamirati firmu Görtz prodaja proizvoda Starki patika je porasla za 15 % i samo u prvih 2 nedelje 5.000 komada Starki kutija je podeljeno što znači i 5.000 manje plastičnih šoping kesa su bile potrebne.

Ovaj ušniravajući odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Görtz i proizvod Starke patike je video veliki broj prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar