Panadol ili paracetamol je analgetik koji oslobađa od bola i antipiretik koji umanjuje groznicu, Panadol je brend firme GlaxoSmithKline, web sajt je www.panadol.rs.

GlaxoSmithKline - GSK je britanska farmaceutska multinacionalna kompanija koja proizvodi lekove kao što je Panadol, GlaxoSmithKline je vlasnik brenda Panadol, sedište firme je u London-u, Velika Britanija, web sajt je www.gsk.com.

Rastvorljive tablete proizvoda Panadol Extra sadrže dva aktivna sastojka: paracetamol i kofein a koriste se za tretman najbolnijih stanja za: glavobolje uključujući i migrene, bolove u leđima, zubobolje, prehladu i grip, upalu grla, reumatski bol i bol za vreme menstruacije, web stranica je www.panadol.com/panadol-extra.

Ovim reklamiranjem je firma GlaxoSmithKline htela da istakne da proizvod Panadol Extra obezbeđuje efikasno olakšanje od bola u glavi, da leči glavobolju.

Firma GlaxoSmithKline je smislila genijalan način kako reklamirati proizvod Panadol Extra tablete, na kesama koje su deljene po apotekama kao i na šoljicama kafe koje su deljene po kafeima u Hong Kong-u, Kina.

Slika 1 - vidimo kako se reklamirala firma GlaxoSmithKline, žena nosi kesu prebačenu preko ramena čija ručka je od kanapa koja drži vrh kese čvrsto stegnut, na kesi je slika devojke sa podignutom kosom u vis i naboranim čelom, devojka stiska zube i gleda prema gore.

Slika 1 - držanjem kese za ručku kanap se steže i približava pri vrhu krajeve kese, kesa se skuplja, gužva se i zato lice i glava devojke izgledaju naborano, devojka kao da je povučena za kosu a glava je stegnuta i sužena, kada se pogleda devojka i na desnoj strani kese naziv proizvoda Panadol Extra jasno je da je to reklamiranje a usled optičke iluzije izgleda kao da devojka ima jake vukuće bolove u glavi jer je glava prignječena, zgužvana, izdužena i deformisana.

Slika 2 - vidimo koncept kako reklamirati proizvod Panadol Extra, šetač nosi kesu koju drži šakom sa prstima provučenim kroz vrh kese dok je na kesi slika momka koji gleda prema gore a lice je zgrčeno.

Slika 2 - kada se pogleda šaka koja drži kesu ona je u obliku stegnute pesnice a momku kao da je kosa pritisnuta na vrhu glave, kada se pogleda takav prizor kao i naziv proizvoda Panadol Extra u levom gornjem uglu kese postaje jasno da je to reklamiranje a usled optičke varke se stiče utisak kao da je momak dobio udarac pesnicom u vrh glave i tada postaje jasno da momak ima pritiskajuće i udarajuće bolove u glavi.

Slika 3 - vidimo kako se reklamirala firma GlaxoSmithKline, konobar iz kafemata puni šoljicu kafom dok je na šoljici slika lica muškarca čiji gornji deo čela i glave nedostaje, on upire pogled ka gore a lice je veoma napeto sa stisnutim zubima.

Slika 3 - kada se pogleda to zgužvano lice na šoljici zatim naziv proizvoda Panadol Extra na levoj strani šoljice i vrela kafa koja isparava sa vrha šoljice postaje jasno da je to reklamiranje a usled optičke obmane se stiče utisak kao da čovek ima nesnosni bol u glavi koji je oštar, prosecajući i vruć baš kao i vruća kafa.

Slika 4 - vidimo kako je firma GlaxoSmithKline reklamirala proizvod Panadol Extra na 3 načina: kese i šoljice kafe prikazuju nesnosni bol u glavi koji je ili stežući kao kod stegnute kese ili pritiskajući koji udara u glavu kao kod kese koju drži pesnica ili je bol vruć i razlivajući kao kod šoljice kafe ali na svu sreću tu je proizvod Panadol Extra koji otklanja efikasno baš takve bolove u glavi.

Taj držeći odgovor na pitanje kako reklamirati firmu GSK i proizvod Panadol je video veliki broj prolaznika u Hong Kong-u ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar