IKEA je multinacionalna kompanija koja dizajnira i prodaje nameštaj spreman za montažu, najveći je prodavac nameštaja na svetu, sedište firme je u Delft-u, Holandija, web sajt je www.ikea.com.

Ikea firma je reklamiranje proizvoda nameštaja na inovativan način prikazala u jednom od svojih prodajnih salona u Kuala Lumpur-u, Malezija.

Firma Ikea je smislila kreativan način kako reklamirati proizvod nameštaj, na stepenice na ulazu u prodajni salon je postavila na gazišta nalepnice sa slikama donjeg veša, majica, čarapa, peškira ...

A na prednje vertikalne bočne strane stepenica je postavila nalepnice drvenih vrata od polica i po dve okrugle drške pri krajevima sa kojima se otvaraju ta vrata.

Usled optičke iluzije takav koncept kako se reklamirala firma Ikea izgleda kupcu koji se približava stepenicama kao neka velika komoda sa izvučenim fiokama jer se u fiokama vidi garderoba, razni odevni predmeti što odmah asocira na deo nameštaja.

Ikea firma proizvodi komode sa fiokama, fioke su način čuvanja prostora i to na organizovan način postavljajući raznorazne odevne predmete u njih.

Kao što vidimo na slici u ovom inovativnom načinu kako reklamirati nameštaj firme Ikea dizajneri montiraju nalepnice po gazištima kao i bočne drvene police.

A na samom prilazu stepenicama se nalazi i poruka reklamiranja prozvoda nameštaja "Kreirajte prostor. Organizujte se" što naravno sugeriše prolazniku da je najbolje da kupi komodu sa fiokama kako bi u njih postavio svoju garderobu i kako bi uvek znao gde se koji komad odeće nalazi, ispred poruke sa desne strane se nalazi i logo znak firme Ikea-e a ispred njega je i slogan "Vaš svet Ikea".

Taj fiokasti odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Ikea i proizvod komodu sa fiokama je video veliki broj posetilaca prodajnog salona ali je još veći broj posetilaca sajtova video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar