Firma Kontext je škola stranih jezika, sedište je u Beogradu, web stranica je www.srpskijezik.edu.rs.

Cilj koncepta kako reklamirati firmu Kontext je prvo bio u povećanju broja telefonskih poziva za uslugu škole stranih jezika a zatim i u povećanju broja prijava za učenje kurseva stranih jezika.

Vidimo ideju kako je reklamirana usluga učenja stranih jezika, Kontext škola je postavila stojeći bilbord u hol najvećeg bioskopa u Beogradu ali i kratku poruku na uvodnu špicu filma.

Kao što se vidi u ovom reklamiranju firme Kontext pre ulaska u bioskopsku salu u holu je postavljen stojeći bilbord na kojem se nalazila poruka na nemačkom jeziku "Ako razumete ovu poruku pozivamo vas na besplatnu kafu na galeriji", ispod je naziv škole Kontext dok je pri samom dnu bilborda opis "Škola stranih jezika".

Kako reklamirati uslugu učenja stranih jezika, poruka na bilbordu na nemačkom jeziku je pozivala posetioce da mogu da dobiju besplatnu kafu pre nego što uđu u biskopsku salu, oni malobrojni koji su razumeli tekst su dobili svoju besplatnu kafu.

Međutim za one druge koji nisu znali nemački jezik kao što se vidi kako se reklamirala firma Kontext u uvodnoj špici filma na platnu se pojavila poruka na srpskom jeziku "Upravo ste propustili besplatnu kafu, Isplati se znati strane jezike" poruku je propratila burna reakcija publike praćena odobravanjem smehom.

A rezultat reklamiranja usluge je bio više od 40 novih studenata koji su se prijavili za učenje kurseva stranih jezika, potrošnja kafe u galeriji bioskopa je porasla za 10 % za vreme reklamiranja, 37 % više telefonskih poziva je bilo za školu stranih jezika posle reklamiranja.

Ovaj kafenišući odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Kontext i uslugu učenja stranih jezika je video veliki broj posetilaca bioskopa ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar