Scrabble je izvan Amerike poznatija pod nazivom Mattel, Scrabble je brend Mattel-a, web stranica je facebook.com/scrabble.

Mattel je Američka multinacionalna kompanija za proizvodnju igračaka, vlasnik je brenda Scrabble, sedište je u El Segundo-u, Kalifornia, SAD, web sajt je mattel.com.

Scrabble je društvena igra reči na ploči u kojoj 2 do 4 igrača dobijaju poene sastavljajući reči od pločica na kojima su slova, pobeđuje se postavljanjem zajedno reči vertikalno i horizontalno.

Čuvena igra reči Scrabble je gubila na popularnosti tokom godina u Bogota-i, Kolumbija i zato je firma Mattel htela sa interesantnim reklamiranjem svog proizvoda da ponovo vrati igru Scrabble u umove Kolumbijaca.

U ovom zanimljivom načinu kako reklamirati igračke firme Mattel je iskorištena prednost najreprezentativnijih zgrada u Bogota-i na kojima su postavljena imena tih kompanija kako bi se kreirale smislene i kontekstualne reči sa slovima.

Na slikama od 1 do 3 u ovom domišljatom načinu kako se reklamirala firma Mattel i proizvod Scrabble se vide primeri reči na zgradama:

  • Zgrada Centro Comercial sa dodatom vertikalnom reči Casa na Avenida Chile slika 1,
  • Ulica Edificio Av. Jimenez, zgrada City TV sa dodatom vertikalnom reči Auto slika 2,
  • Zgrada hotela Blue Suites sa dodatom vertikalnom reči Audio slika 3 gornji levi ugao i
  • Zgrada Museo Nacional sa dodatom vertikalnom reči Oleo slika 3 gornji desni ugao.

Kombinovanjem slova na Srabble način u ovom inovativnom konceptu kako se reklamirala firma Mattel je prikazano da je ta igra: zabavna, laka i da se može igrati ne samo na ploči nego bilo gde na bilo kom mestu i bilo kada.

Ciljna grupa ove kreativne ideje kako reklamirati proizvod Srabble igru su baš upravo oni prolaznici i šetači koji vole da čitaju nazive reči na zgradama, oni su gledali u modifikovane nazive poznatih zgrada i prepričavali jedni drugima kako je Srabble zauzeo Bogota-u jer je crveni logo znak sa nazivom igre bio uvek pored kombinovanih reči.

Ovaj nazivni odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Mattel i proizvod Scrabble je video veliki broj prolaznika ali je još veći broj posetilaca sajtova video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i deljeno.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar