Pascall je Australijski i Novo Zelandski brend konditorskih proizvoda u vlasništvu Mondelez International firme, web sajt je www.pascall.co.nz.

Mondelez International je multinacionalni konglomerat koji proizvodi: konditorske proizvode, hranu i piće, sedište firme je u Deerfield-u, Illinois, SAD, vlasnik je brenda Pascall, web sajt firme je www.mondelez international.com.

Firma Mondelez je proizvođač slatkiša Pascall Fruit Flavoured Sweets, reklamiranje je usmerila ka bilbordu na parkingu u Victoria Street, Auckland, Novi Zeland.

U ovom konceptu kako reklamirati bombone firme Mondelez bilo je potrebno da se skrene pažnja javnosti na proizvod Pascall Fruit Flavoured Sweets bombone sa intenzivnim voćnim ukusom i da se podigne svest da postoje njihovi slatkiši i naravno da se poveća sama prodaja.

Firma Mondelez je smislila kreativan način kako reklamirati proizvod Pascall slatkiše, prvo je napravila džinovsku iglu a onda je napravila takođe džinovsku jagodu balon i napunila je sa hiljadama slatkiša.

Zatim su igla i balon postavljeni jedno pored drugog na bilbord, igla na levu stranu bilborda a balon na desnu, zatim je balon jagoda polako naduvavan vazduhom i tokom meseca oktobra se sve više približavao igli.

Kako reklamirati proizvod Pascall slatkiše, firma Mondelez je postavila u gornji levi ugao postera naziv brenda Pascall i pored njega slogan "Kada će jagoda pući?", radio reklame, TV reklame i ulični posteri i bilbordi su usmeravali pažnju i obaveštavali javnost o novom web sajtu www.whenwill thefruitburst.co.nz Pascall-a.

Web sajt je imao 24 časovno uživo video snimanje na bilbordu što je pružilo ljudima mogućnost da pogode kada će jagoda pući i dobiti 5.000 $.

Oktobra 31 2008 god. tačno u 13h 33m i 11s jagoda je konačno pukla, kada je balon pukao hiljade umotanih slatkiša je palo na parkiralište automobila koje su znatiželjni posetioci užurbano skupljali, stotine ljudi se pojavilo na događaju i bili su zasuti sa preko 10.000 slatkiša.

Web sajt je premašio očekivanja za preko 300%, obim prodaje je za vreme reklamiranja povećan 3 puta, bilo je 81.000 pregleda web sajta, preko 11.000 jedinstvenih posetilaca.

Ovaj bockajući odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Mondelez i proizvod Pascall Fruit Flavoured Sweets je privukao pažnju velikog broja posetilaca na parkingu ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar