Chupa Chups: znak lizalica na štapiću
Chupa Chups: znak lizalica na štapiću

Chupa Chups je popularni Španski brend lizalica i konditorskih proizvoda prepoznatljiv u preko 150 zemalja širom sveta, Chupa Chups brend je u vlasništvu firme Perfetti Van Melle, sedište je u Barcelona-i, Španija, web sajt je www. chupachups.co.uk.

Perfetti Van Melle - PvM je privatni Italijanski proizvođač konditorskih proizvoda, sedište firme je u Milan-u, Italija, Perfetti Van Melle je vlasnik brenda Chupa Chups, web sajt je www.perfettivan melle.com.

Cilj koncepta kako reklamirati firmu Perfetti Van Melle je bio u privlačenju pažnje dece preko saobraćajnih znakova oko škole u Frankfurt-u, Nemačka na proizvod Chupa Chups lizalice.

Vidimo ideju kako je reklamirana proizvod Chupa Chups lizalica, za početak školske godine su postavljene ogromne lizalice na naličja - zadnje strane saobraćajnih znakova oko škole.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju firme Perfetti Van Melle, ogromne Chupa Chups lizalice su pričvršećene za zadnju stranu saobraćajnih znakova ispred škole kako bi deca koja su najsavesniji učesnici u saobraćaju, koja i najviše obraćaju pažnju na saobraćajne znake kada pogledaju saobraćajni znak ugledala i Chupa Chups lizalicu.

Lizalica je konditorski proizvod slatkiš najčešće loptastog oblika koji se sastoji od tvrde bombone umotane u šareni celofan i namontirane na štapić namenjene za lizanje ili sisanje.

I upravo su u ovom konceptu kako reklamirati bombone firme Perfetti Van Melle iskorišteni saobraćajni znaci oko škole koji su okruglog oblika da bi na njihovu zadnju stranu bile namontirane ogromne polulopte Chupa Chups lizalice.

Kada deca pogledaju u saobraćajni znak odmah primete i zadebljanu poluloptastu pozadinu baš kako se reklamirala firma Perfetti Van Melle, a budući da su deca po svojoj prirodi veoma radoznala i vole da istražuju sve što je novo i nepoznato, približe se zadnjem delu znaka i tada imaju i šta da ugledaju:

  • Centralnu žutu pozadinu u obliku cveta na kojoj su prepoznatljiva crvena slova Chupa Chups koja asociraju na lizalicu,
  • Poluloptastu pozadinu koja na znaku liči na okruglu bombonu lizalice,
  • Šareni crveni okvir na polulopti koji liči na zgužvani celofan u koji se umotava lizalica,
  • Stub saobraćajnog znaka koji liči na štapić lizalice.

Usled optičke iluzije deci saobraćajni znak počinje malkice da liči na ogromnu Chupa Chups lizalicu.

Ovakvi saobraćajni znaci mogu biti opasni jedino za onu decu najveće zavisnike slatkiša koja ne mogu da odole slatkom ukusu lizalice i koja budu primorana da se popnu na znakove i počnu da ih ližu pa zaborave da odu na čas u školu.

Ovaj znakasti odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Perfetti Van Melle i proizvod Chupa Chups lizalicu je video veliki broj dece ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar