Firma Queer Travel je turistička agencija koja organizuje putovanja za homoseksualce, agencija je smeštena u Berlin-u, Nemačka a web sajt je www.queer-travel.de.

Queer Travel firma je turistička agencija koja pruža uslugu putovanja ka destinacijama gde je provod i smeštaj prijateljski prema gej turistima i gde je otvorena homoseksualnost prihvatljiva, agencija takođe pruža i savete gde je opasno putovati za pedere.

Cilj koncepta kako reklamirati firmu Queer Travel je bio unapređenje gej turizma i promovisanje prijateljskih turističkih gej destinacija i baš zato je Queer Travel turistička agencija izabrala SAD kao najtolerantniju destinaciju prema pederima.

Kada se pogleda slika 1 kako se reklamirala usluga gej turizma prvo što se uoči su 4 guzice u planini u kojoj su pri vrhu urezane pozadine 4 osobe, po cipelama i po stasu bedara i bokova odmah zaključujemo da su to 4 muškarca, oni su savijeni u struku prema napred a skulptura je bez gornjeg dela tela samo od struka pa na dole.

Većina nas kada vidi takvu urezanu skulpturu odmah će pomisliti na molitvu muslimana jer muslimani u džamijama masovno kleče u redovima tesno pribijeni jedni do drugih dok se mole, dok će većinu Amerikanaca ova ideja reklamiranja firme Queer Travel asocirati na skulpturu nacionalnog spomenika četvorici predsednika na planini Rushmore.

Skulptura 4 predsednika je nacionalni spomenik urezan u granit na obroncima planine Rushmore, na jeziku indijanaca Lakota Sioux je bila poznata kao 6 dedova i nalazi se u blizini Keystone-a, South Dakota, SAD.

Skulptura glava na planini Rushmore je visoka 18 metara i sastoji se od 4 glave Američkih predsednika: George-a Washington-a, Thomas-a Jefferson-a, Theodore-a Roosevelt-a i Abraham-a Lincoln-a, početni plan je bio da se predsednici prikažu do struka ali je nedostatak finansijskih sredstava obustavio dalji rad.

Tek kada se pogleda u donjem desnom uglu slike na drvenoj tabli poruka ove zamisli kako reklamirati uslugu gej turizma "Druga strana Amerike" i pročita naziv web sajta www.queer-travel.de koji doslovno znači pederska putovanja, tada usled optičke iluzije shvatamo da je firma Queer Travel turistička agencija koja obezbeđuje putovanja ka destinacijama gde je gej provod i smeštaj prijateljski.

Kada se pažljivijim gledanjem upoređuje prva slika u ovom konceptu kako se reklamirala firma Queer Travel koja prikazuje grafički obrađeno dupe svakog od 4 nepoznata muškarca sa drugom slikom stvarne skulpture 4 predsednika, usled optičke obmane stičemo utisak kao da gledamo drugu stranu planine Rushmore sa zadnjicama 4 predsednika Amerike.

Taj zadnjicasti odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Queer Travel i uslugu gej turizma video je veliki broj posetilaca blogova na internetu gde je bio opisivan čime je efekat reklamiranja enormno povećan.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar