Indus Pride: rukohvat u busu krigla piva
Indus Pride: rukohvat u busu krigla piva

Indus Pride je pivo napravljeno specijalno za Indiju sa Indijskim začinima koji mu daju Indijski ukus, Indus Pride je bio brend u vlasništvu SABMiller firme, SABMiller je bila multinacionalna kompanija proizvođač piva koju je kupila firma AB InBev.

AB InBev je Belgijsko-Brazilski transnacionalni proizvođač piva sa globalnim sedištem u Leuven-u, Belgija, web sajt je www.ab-inbev.com.

AB InBev firma je smislila kreativan način kako reklamirati novo bezalkoholno pivo Indus Pride u busu koji se vozi na relaciji Bangalore - Kempegowda međunarodni aerodrom koji se nalazi na obodu grada.

Firma AB InBev u svrhu reklamiranja proizvoda piva je postavila plastične ručke na horizontalne cevi koje su prikačene za plafon busa.

Ovo reklamiranje firma AB InBev je uradila u martu mesecu kada je vrhunac sezone putovanja avionom i kada je saobraćaj veći za oko 50% u odnosu na ostali period u godini, ciljna grupa ovog maštovitog načina kako reklamirati Indus Pride pivo su bili turisti koji prvi put dolaze u Indiju ali i lokalno stanovništvo.

Plastične ručke izgledaju kao krigle piva, vise u horizontalnom položaju sa cevi, pri dnu krigle je žuto zlatna boja nadaleko poznata boja tečnosti piva sa belom bojom pri vrhu koja nalikuje beloj peni, na zlatnoj boji piva se nalazi i logo znak kao i naziv brenda Indus Pride čija je svrha reklamiranje proizvoda piva.

Kada se putnik u busu drži za plastičnu dršku rukohvat u ovom konceptu kako reklamirati firmu AB InBev usled optičke iluzije izgleda kao da putnik naginje kriglu Indus Pride piva i da ga ispija jer su gornja površina zlatno-žute tečnosti piva i bele pene skoro vertikalne i spajaju se sa donjom ivicom krigle, tada su najbliže ustima putnika i izgledaju kao da cure u usta baš u momentu kada putnik digne glavu i pogleda u kriglu.

Krigle piva Indus Pride vise sa cevi u busu na malom rastojanju jedna do druge, kada nekoliko putnika drži te krigle piva usled optičke varke izgleda kao da se putnici nalaze u nekoj kafani za šankom i kao da se takmiče ko će brže i više ispiti krigli piva.

Taj kriglasti odgovor na pitanje kako reklamirati firmu AB InBev i proizvod bezalkoholno Indus Pride pivo je video veliki broj putnika u busevima ali je još veći broj posetilaca sajtova video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar