Siemens: okretanjem vrata se vrti mikser
Siemens: okretanjem vrata se vrti mikser

Siemens je Nemačka kompanija koja proizvodi kako za kuću tako i za medicinu razne: uređaje, alate, aparate i instrumente, sedište je u Berlin-u, Nemačka, web sajt je www.siemens.com.

Cilj koncepta kako reklamirati aparate firme Siemens je bio u privlačenju pažnje potencijalnih kupaca za proizvode kućne aparate u Hamburg-u, Nemačka.

Vidimo Siemens-ovu ideju kako je reklamirao proizvod mikser kućni aparat, Siemens je postavio ogromni poster sa slikom kuhinjskog miksera na fasadu zgrade iznad ulaza sa rotirajućim vratima.

Električni ručni mikser je kuhinjski aparat koji koristi mehanizam prenosa zupčanika da bi okretao mešalice oko osovine i time pripremio hranu.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju firme Siemens, u podnožju zgrade se nalaze ulazna vrata koja se sastoje od dvoje obrtnih vrata, desna vrata su ulazna a leva su izlazna i upravo zbog postojanja dvoje obrtnih vrata na zgradi Siemens je upotrebio proizvod mikser model MQ 9550 koji ima dve mešalice na svojim osovinama.

U ovom konceptu kako reklamirati proizvod mikser, firma Siemens je na gornju polovinu džinovskog postera postavila sliku modela miksera MQ 9550 iz čijeg donjeg dela izlaze dve osovine koje su tačno postavljene iznad centra osovina dvoje rotirajućih vrata na zgradi, u desnom donjem uglu postera je tekst "Pažnja! Vrti sve do 5.600 obrtaja u minuti. Novi Siemens MQ 9550." a ispod je naziv firme sa karakterističnim Siemens slovima.

Kao što vidimo kako se reklamirala firma Siemens, kada prolaznici ulaze i izlaze iz zgrade oni tada ručno guraju i okreću obrtna vrata stvarajući optičku iluziju okretanja vrtilica miksera.

Poruka u ovom reklamiranju proizvoda miksera je da je ručno isto tako teško mešati kao i gurati rotaciona vrata u zgradi, dok je rad sa elekričnim ručnim Siemens-ovim MQ 9550 mikserom neuporedivo lakši i brži.

Ovaj rotirajući odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Siemens i proizvod mikser je video veliki broj prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar