Hairdressers: grm kao afro frizura devojke
Hairdressers: grm kao afro frizura devojke

The Hairdressers firma je frizerski salon koji pruža usluge: frizerskog uređivanja dama, šišanje muškaraca i žena, firma je smeštena u Altrincham-u, Velika Britanija.

The Hairdressers frizerski salon je smislio genijalan način kako reklamirati uslugu šišanja firme The Hairdressers u ambijentu iz zasede, postavio je sliku lica devojke na zid ispod već postojećeg travnatog zelenog žbuna u blizini autobuske stanice.

Slika devojke je postavljena na vertikalni zid od cigala, slika se sastoji od poprsja i lica, na svetloplavom kartonskom poprsju se nalazi poruka reklamiranja usluge "Treba vam vrhunsko šišanje?" ispod je kontakt telefon "Pozovite 0161 941 6999" a u donjem redu je naziv firme The Hairdressers, pored desno je i adresa firme.

Grm trave se nalazi tačno na devojčinoj glavi prekrivajući čelo dok devojka gleda gore prema žbunu, žbun je pri vrhu zaobljen a pri dnu je ravan pa usled optičke iluzije podseća na šubaru, žbun je veoma gust i mnogo je veći od devojčine glave.

Kada se iz daljine pogleda ceo taj prizor kako se reklamirala firma The Hairdressers, izgleda kao da devojka ima veoma gustu i veliku kosu nalik afro frizuri, kada se priđe bliže tada se uočava poruka, telefon, naziv firme i adresa i tek tada se shvata usled optičke obmane da je devojci potrebna usluga šišanja u frizerskom salonu.

Afro frizura je termin koji se koristi za pojedine populacije Afrikanaca čija kosa nije češljana ili ispravljana ili menjana na bilo koji način, svaka dlaka kose raste kao uvrnuta spirala, ukupan efekat je da uprkos relativno manjem broju dlaka u kosi u poređenju sa ravnom kosom afro frizura izgleda gušća.

Taj žbunasti odgovor na pitanje kako reklamirati firmu The Hairdressers i uslugu šišanja je video veliki broj putnika na obližnjoj autobuskoj stanici ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na web sajtove i komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar