MTV je Američki kablovski i satelitski kanal u vlasništvu Viacom-a sa sedištem u New York-u, SAD, na kanalu MTV-a se mogu pratiti: muzika, video, vesti iz sveta muzike, rielity programi, šou predstave, koncerti..., web sajt MTV-a je www.mtv. com.

Viacom je Američki multinacionalni konglomerat masovnih medija sa sedištem na Manhattan-u, New York City, SAD, vlasnik je MTV kanala, web sajt je www.viacom.com.

MTV je smislio genijalan način kako reklamirati uslugu slušanja muzike, distribuirao je 30.000 podmetača za sto u 11 sushi restorana najvećeg Japanskog lanca brze hrane u tržnim centrima ABC Paulista-e, Sao Paulo-a, Brazil.

Sushi je Japansko jelo koje se sastoji od kuvanog pirinča u kombinaciji sa drugim sastojcima: morski plodovi, povrće, voće, začini..., sushi jelo se obično servira na jednom podmetaču u nekoliko okruglih posudica, činijica, ćasi, tanjirića i šoljica ili se formiraju razni oblici, forme i veličine aranžiranja i pakovanja sushi-ja.

Standarni komplet bubnjeva se sastoji od bubnjeva i činela koji su najčešće okruglog oblika i najčešće komplet čine 5 do 6 bubnjeva i činela raznih veličina.

U ovom kreativnom konceptu kako je reklamirana usluga slušanja muzike MTV je na podmetač za sto na kome se servira sushi jelo postavio sliku standardnog kompleta bubnjeva, pogled je iz ptičije perspektive, u desnom donjem uglu slike je najveći bubanj na kome se nalazi tekst "Muzika nikada ne prestaje" kao i logo znak MTV-a, na papirnom pakovanju escajga je tekst "Da li ste ikada videli bubnjarsku palicu?" a sa desne strane je logo MTV-a.

Kada posetilac Sushi restorana sedne za sto konobar dolazi do stola radi zapisivanja porudžbine baš kao u ovom reklamiranju usluge i tada na sto postavlja podmetač sa slikom bubnjeva kao i papirno pakovanje u kome se nalazi escajg za Sushi jelo.

Kada posetioc ugleda podmetač i escajg u prvi mah usled optičke iluzije mu se učini da je već poslužen jer sushi jelo se i poslužuje u nekoliko malih posudica a kada otvori pakovanje escajga ugleda dva štapića za konzumiranje sushi jela.

A onda pažljivijim razgledanjem podmetača u desnom donjem uglu slike ugleda najveći bubanj na kome se nalazi slogan ovog koncepta kako reklamirati MTV "Muzika nikada ne prestaje" kao i logo MTV-a a na pakovanju escajga za sushi jelo se nalazi tekst poruke "Da li ste ikada videli bubnjarsku palicu?" sa desne strane je logo MTV-a i tada usled optičke obmane shvata da je to reklamiranje MTV-a.

Tada posetiocu usled optičke obmane biva jasno da se na podmetaču ne nalaze Sushi posudice za jelo nego da je to bubnjarski komplet a da u pakovanju escajga se ne nalaze štapići za jelo nego da su to male bubnjarske palice udaraljke.

MTV je ovakvim konceptom kako je reklamirao uslugu slušanja muzike stvorio utisak optičkom iluzijom kao da poručioc već jede čim sedne za sto jer bubnjevi na podmetaču izgledaju kao tanjiri a čineli kao posudice sa poklopcima dok bubnjarske palice udaraljke veoma podsećaju na sushi štapiće za jelo, takvo reklamiranje odvlači pažnju skraćuje vreme i uvlači posetioca u MTV-ev svet muzike.

Naručioci jela uvek lupkaju šakama po stolu i udaraju nogama po podu dok čekaju jelo da skrate vreme, da smanje nervozu, bubnjar za vreme svirke udara bubnjarskim palicama po bubnjevima i činelima a takođe udara i nogama valjkastim palicama po bubnjevima i zato je MTV i smislio ovaj način kako reklamirati uslugu slušanja muzike kako naručioci jela ne bi bez veze lupkali šakama o sto i udarali nogama o pod i kako se ne bi osećali glupo.

Ovaj lupkajući odgovor na pitanje kako reklamirati MTV i uslugu slušanja muzike je privukao pažnju i razvukao kez od uveta do uveta naručiocima sushi jela a efekat reklamiranja se povećao jer je veliki broj posetilaca sajtova video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar