Quit: poruka kante pušenje uzrokuje slepilo
Quit: poruka kante pušenje uzrokuje slepilo

Quit je neprofitna organizacija za odvikavanje od pušenja sa sedištem u Carlton-u, Victoria, Australija, web sajt je www.quit.org.au.

Kako reklamirati skretanje pažnje sa pušenja, stvaranje odgovornosti i svesti kod pušača, tako što je Quit postavila specijalne kante za smeće širom južne Australije koje imaju svrhu da podstaknu svest ljudi da pušenje može izazvati progresivne probleme sa vidom i na kraju može dovesti do slepila.

Kada se u ovom reklamiranju Quit-a pogleda poklopac kante za smeće usled optičke iluzije izgleda kao oko, crna rupa podseća na zenicu oka a zelenkasti končasti deo oko rupe podseća na dužicu oka.

Kako reklamirati humanitarnu organizaciju Quit, vizuelno uticati na savest pušača, pušači koji su savesni kada hoće da bace cigaru prvo gase na zelenkasti prsten koji predstavlja dužicu oka a onda tako ugašenu cigaru bacaju u crnu rupu u sredinu kante koja predstavlja zenicu oka, naravno tada je nemoguće a ne videti poruku upućenu pušačima.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju Quit-a usled optičke varke pušaču izgleda kao da pali svoje oko jer posle gašenja cigarete na zelenkastom delu ostaju crne mrlje a iz crne rupetine kante kulja odvratan crni dim kao da je zenica izgorela i da se dogodila dramatična degeneracija oka pri kojem je oko ostalo slepo, upravo zato je na kanti takva poruka.

Quit je radi reklamiranja apela postavila na kante za smeće poruku "Pušenje uzrokuje slepilo" a iza nje je postavila i svoj logo znak i na taj način je pružila podršku ovoj kampanji.

Ovo gašuće reklamiranje Quit-a i apela za prestanak pušenja je privuklo pažnju ne samo pušača koji su gasili cigarete nego i prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na razne blogove.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar