Romanian Traffic Police je nacionalna policija za sprovođenje reda u Rumuniji, sedište je u Bucharest-u a web sajt je politiaromana.ro.

Kako reklamirati savet Rumunske Saobraćajne Policije za bezbednu vožnju u Bucharest-u u Rumuniji, tako što je policija postavila nalepnice postere u pisoarima wc-a većine prometnih barova u centru grada.

Većina pijanih vozača u Bucharest-u su muškarci, većina njih voze pod uticajem alkohola nakon opijanja u pabovima, barovima, kafanama i klubovima.

Skoro je nemoguće piti alkohol u baru a ne otići u toalet, zato su pisoari u muškim toaletima poslužili za reklamiranje bezbedne vožnje i oni su pretvoreni u aktivne podsetnike smanjene sposobnosti vožnje u pijanom stanju sa procenom da će oko 2.000 muškaraca dnevno videti reklamne nalepnice.

Rumunska Saobraćajna Policija je smislila kreativan koncept kako reklamirati bezbednu vožnju, postavila je u pisoare crne reklamne nalepnice kolovoznog puta u perspektivi sa dobro poznatom isprekidanom linijom po sredini.

Ispod reklamne nalepnice auto puta se nalazi pitanje "Da li možeš voziti pravo" a iznad samog pisoara je još jedna nalepnica koja glasi kao upozorenje "Ne pij dok voziš" na toj reklamnoj nalepnici u donjem desnom uglu je grb i naziv Rumunske Saobraćajne Policije.

Kako reklamirati bezbednu vožnju na efektan način ciljnoj grupi, tako što je policija kreirala nalepnice i kolovozni put u pisoaru i upozorenje iznad pisoara, obe reklamne nalepnice su crne boje što naravno asocira na mrak koji pada na oči onome ko pretera u ispijanju alkohola ali pomalo asocira i na mrtvački sanduk.

Kada se muškarac bukureštanac napije posebno piva koje je kao diuretik, on naravno pokušava da se olakša prazneći bešiku i žuboreći u pisoar ali najčešće čak ne može ni da pogodi pisoar ili mlatara levo desno gore dole po pisoaru baš kao kada vozi auto krivudajući po putu.

Usled optičke iluzije u ovom reklamiranju bezbedne vožnje izgleda kao da pijanac koji urinira u pisoar vozi auto krivudajući po putu jer se pijanac najčešće i klati za vreme žuborenja ispred pisoara i na takav kreativan način simulacija vožnje u pijanom stanju ispred pisoara se urezuje u mali mozak.

Rumunska Saobraćajna Policija u Bucharest-u je ovakvim dramatičnim reklamiranjem htela da skrene pažnju pijanim vozačima da se podvrgnu svojevrsnom alko testu - ako možeš pravo urinirati u pisoar možeš pravo i voziti kao i da podigne svest i odgovornost da voziti pijan može da bude smrtonosno.

Ovo žuboreće reklamiranje saveta Rumunske Saobraćajne Policije je video veliki broj onih koji su išli u toalet ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na razne vrste web sajtova i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar