De Morgen je Flamanski list sa tiražom od 53.860 primeraka, tip lista je dnevno izdavanje novina, sedište firme je u Brussels-u, Belgija, web sajt je demorgen.be.

List DeMorgen je osvojio nekoliko nagrada za svoj revolucionarni izgled, aranžman, raspored teksta i slika.

DeMorgen list koristi naprednu tehnologiju štampanja sa papirom veoma visokog kvaliteta kako bi bio u mogućnosti da štampa sa zelenijim mastilom na bazi vode.

Dnevni Belgijski list DeMorgen je želeo putem reklamiranja sajta da upozna svoje čitaoce sa činjenicom da je pokrenuo novi web sajt koji se stalno ažurira sa najnovijim vestima.

DeMorgen list je smislio genijalan način kako reklamirati sajt demorgen.be i sveže vesti, reklamiranje je usmerio ka svom štampanom izdanju novina i to ka naslovnim stranama lista.

Na dan lansiranja web sajta demorgen.be vidimo kako se reklamirao sajt DeMorgen, odštampao je 3 različite naslovne strane, svaka strana je imala različit sadržaj a druga i treća strana su u podnožju pri dnu strane imale plavi praovougaonik u kojem se nalazio beli tekst "List koji se stalno ažurira Demorgen.be".

Kada čitalac čita papirno izdanje DeMorgen-a, kada okrene prvu naslovnu stranu pa onda drugu i treću stranu i tek tada kada pročita poruku reklamiranja tada mu usled optičke iluzije izgleda kao da učitava web sajt demorgen.be svaki put sa drugačijim sadržajem teksta i slika i tada mu postaje jasno da se web sajt demorgen.be stalno osvežava sa novim sadržajem najnovijih vesti.

Taj okretajući odgovor na pitanje kako reklamirati sajt DeMorgen i sveže vesti je privukao pažnju ogromnog broja čitalaca štampanog izdanja ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar