The Sydney Symphony Orchestra - SSO je Australijski simfonijski orkestar kome je čuvena Sydney Opera House domaća koncertna dvorana, nastupa u oko 150 koncerata godišnje publici koja broji više od 350.000 slušalaca, web sajt je www.sydney symphony.com.

The Sydney Morning Herald - SMH je dnevna kompaktna novina, sadržaj čine aktuelne vesti iz: Sydney-a, Australie, sveta, muzike, posla, sporta, zabave, putovanja, tehnologije..., sedište je u Pyrmont-u, New South Wales, Australia, web sajt je www.smh.com.au.

Cilj koncepta kako reklamirati The Sydney Symphony Orchestra je bio u privlačenju pažnje potencijalnih slušalaca klasične muzike za vreme čitanja novina The Sydney Morning Herald-a.

Slika 1 - vidimo kako je reklamirana usluga slušanja, The Sydney Morning Herald je malo suzio sadržaj po širini da bi leva i desna činela stale na levu i desnu stranu novina, sa spoljne strane činela ruke drže kaiševe činela uspravno.

Slika 3 - činele su uobičajeni udarački instrument koji se sastoji od tankih, okruglih tanjirastih ploča, orkestarski udarački čineli se tradicionalno koriste u parovima, baš kao što se vidi u ovom reklamiranju, svaki od njih ima kaiš sa kojim se drže i koji je postavljen u zvono, web stranica je www.en.wikipedia.org/ cymbal.

Slika 1 - ovog načina kako reklamirati uslugu slušanja prikazuje ispod sadržaja novina pri dnu stranice narandžasto pakovanje sa poluizvađenim CD-om, desno u produžetku je poruka "Neka vas klasična muzika inspiriše sutra" ispod je opis reklamiranja "Otkrijte klasičnu muziku sa vašim besplatnim CD-om koji sadrži 8 remek dela The Sydney Symphony Orchestra iz 2010 sezone" a u produžetku na desnoj stranici je poziv na akciju "Ne propustite vaš besplatni CD samo u Sydney Morning Herald sutra".

Slika 2 - kada čitalac otvara novine da bi čitao sadržaj uobičajeno to radi sa dve ruke istovremeno držeći ivice strana novina tačno na mestu gde se nalaze kaiševi činela baš kako je reklamiran The Sydney Symphony Orchestra a kada čitalac zatvara novine izgleda usled optičke iluzije kao da udara činelima jednu o drugu.

U ovom reklamiranju usluge slušanja čitalac usled optičke obmane otvaranjem novina izgleda kao da širi činele kako bi dobio u zamahu a onda zatvaranjem novina kao da udara činele jednu o drugu i tada kao da se čitalac novina pretvara u člana orkestra činelistu.

Ovaj činelasti odgovor na pitanje kako reklamirati SSO i uslugu slušanja je video veliki broj čitalaca novina ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i deljeno.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar