Norwegian Air Shuttle je poznat pod poslovnim imenom Norwegian, treći je po veličini niskotarifni avio prevoznik u Evropi, druga po veličini aviokompanija u Skandinaviji, sedište je u Fornebu, Norveška, web sajt je norwegian.com/se.

Norwegian Air Shuttle je smislio genijalan način kako reklamirati web sajt norwegian .se, postavio je naziv web sajta na zadnju stranu redovnog autobusa koji prevozi po Švedskoj.

Cilj ovog koncepta kako je reklamirana usluga Norwegian Air Shuttle-a je bio u promovisanju niskotarifnog prevoza putnika avionom od Stockholm-a do Londona.

Norwegian Air Shuttle je u svrhu reklamiranja web sajta norwegian.se postavio nalepnicu prednje strane Londonskog busa klasičnog double decker-a na zadnju stranu redovnog busa koji saobraća po Švedskoj.

Double-decker je dvospratni bus koji ima 2 etaže ili sprata i zato je cena prevoza veoma niska, upotrebljava se za masovni transport putnika u London-u, može se reći da je crvena ikona London-a.

Klasični Londonski double-decker bus je poznat po svojoj crvenoj boji a avion Norwegian Air Shuttle-a je takođe poznat po svojoj crvenoj boji nosa aviona kao i gornjeg dela repa sa belom bojom trupa aviona.

Kao što vidimo u ovom načinu kako reklamirati web sajt norwegian.se, na zadnji deo uobičajenog plavog redovnog Švedskog busa je zalepljen veliki poster u crveno-beloj kombinaciji boja baš kakvu kombinaciju imaju i Londonski double-decker bus i avion Norwegian Air Shuttle-a što je dodatna asocijacija koja ih povezuje.

Vidimo kako je reklamirana usluga niskotarifnog prevoza, na gornjem delu postera je naziv London, desno u produžetku je broj 299, desno gore iza broja 299 malim slovima piše "Jedan od načina" a dole pri dnu je naziv web sajta norwegian.se i logo znak Norwegian Air Shuttle-a.

Kada prolaznik vidi čitavu scenu: crvenu masku busa, naziv grada, broj, mali tekst, naziv web sajta i logo znak, tada shvata usled optičke iluzije da je to reklamiranje web sajta norwegian.se i prevoza putnika od Stockholm-a do Londona brzim načinom avionom po ceni karte double-decker busom.

U Engleskoj se vozi levom stranom i zato je volan na desnoj strani kao što se vidi na crvenom double-decker-u a u Švedskoj se vozi desnom stranom i zato je volan na levoj strani kao što se vidi na plavom Švedskom busu.

U svrhu ovog koncepta kako reklamirati uslugu niskotarifnih letova Norwegian Air Shuttle kompanije ka London-u, levostrani Engleski saobraćaj je doveden u Švedsku pretvarajući pozadinu plavih redovnih buseva u prednji deo London-skih dvospratnih buseva, takav saobraćaj u pogrešnoj traci je privukao ogromnu pažnju na švedskim putevima.

Taj dabl dekerski odgovor na pitanje kako reklamirati web sajt norwegian.se i niskotarifnu uslugu je video veliki broj putnika i vozača ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar