Gorštačke igre: bacanje telefonskog stuba
Gorštačke igre: bacanje telefonskog stuba

Odbor u Vancouver-u u provinciji Britanske Kolumbije u Kanadi je hteo reklamirati teškaške sportske škotske gorštačke igre na stadionu Coquitlam Town Centre Stadium, više na web stranici www.bchighlandgames.com.

BC Highland Games Committee je osmislio genijalan način kako se reklamirati sa sportskim takmičenjem u ambijentu stadiona, postavio je maketu u prirodnoj veličini - krupajliju, visokog i krupnog gorštaka sa velikim ručerdama i nožurdama u patikama kao i velikim stomakom u tradicionalnoj škotskoj karo suknji na banderu, ulični telefonski stub sa šakama ispod stuba.

Kada se pogleda ovaj masivni gorštak gorostas iz daljine usled optičke iluzije izgleda kao da nosi telefonski stub, a kada se priđe bliže onda se uočavaju detalji, i tek tada shvatamo impresivnu ideju kako su se reklamirale gorštačke igre iz zasede u ambijentu, i tada primećujemo zgužvanu facu teškaša gorštaka od prevelikog naprezanja nošenja telefonskog stuba kao i široko razmaknute noge radi boljeg oslonca i stabilizacije, jer telefonski stub koji se baca je obično dugačak između 15 i 23 feet-a ili oko 4 m i težak između 70 i 130 pounds-a ili oko 50 kg.

A kada se priđe bliže tek tada se uviđa kako se maštovito BC Highland Games Committee reklamirao u ambijentu i tada uočavamo i neki tekst i uviđamo da je to samo optička varka jer ispod suknje gorštaka rmpalije piše naziv web sajta www.bchighlandgames.com kao i vreme održavanja gorštačkih igara Saturday June 24th, 2005, 9am - 7pm i mesto održavanja Coquitlam Town Centre Stadium a na nadlaktici leve ruke se nalazi i logo znak.

BC Highland Games se sastoje od nekoliko različitih sportskih igara, ali je nošenje telefonskog stuba i njegovo bacanje od strane gorštačkih divova najpopularnija, zato je telefonski stub i izabran da u ovom spektakularnom reklamiranju privuče slučajne prolaznike pored stadiona.

Takva vrsta reklamiranja u neposrednom ambijentu stadiona se dugo pamti jer je izuzetno kontekstualna, inovativna i kreativna i pobuđuje duboke emocije baš kao i škotski teškaši.

Sa ovakvim načinom kako se reklamirati inovativno, efekat je bio ogroman, koncept je bio zanimljiv, ovakvo reklamiranje je golicalo misli i zato je bilo preneto na internet.

I tek na internetu je ovo duhovito reklamiranje dobilo priliku za svoj pravi život, bilo je postavljeno na razne blogove gde je bilo komentarisano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar