Firma Caribou Coffee je drugi po veličini lanac proizvoda kafe u svetu iza Starbucks-a, specijalizovana je za espreso proizvode, prženje sopstvenih mešavina kafe, čaj, sendviče i pekarska peciva, ima više od 273 kafeterije u 18 država SAD-a kao i 203 franšize u 10 država van SAD-a, sedište firme je u Minneapolis-u, Minnesota, SAD, web sajt je www.cariboucoffee.com.

Cilj ovog koncepta kako se reklamirati sa Caribou Coffee-vim sendvičima je bio u pretvaranju autobuskih stajališta u rerne pećki u Minneapolis-u.

Misija inovativnog načina kako se reklamirao Caribou Coffee sa proizvodima sendvičima je bila u promovisanju nove linije toplih sendviča sa sloganom "Vrući i zdravi" zbog ogromne konkurencije Starbucks-a, McDonald’s-a i Dunkin's-a.

Prosečna dnevna temperatura u Minneapolis-u u januaru je -13° a noću se spušta na -25°.

Firma Caribou Coffee je u svrhu reklamiranja proizvoda sendviča postavila na krov buskog stajališta ogromne srebrne potenciometre od nerđajućeg čelika kao i ogroman digitalni sat sa svetlećim diodama koji je pokazivao tačno vreme.

Kao što se vidi u Caribou Coffee-vom konceptu kako se reklamirati sa sendvičima, na unutrašnjoj strani buskog stajališta na plafon je postavljena tanka providna kutija sa toplotnim lampama koje su emitovale stvarnu toplotu, toplotna lampa je cev žute boje koja vijuga kao pustinjska zmija na vrelom suncu.

Na unutrašnjoj pozadinskoj strani buske stanice je postavljena slika gde se vide 2 rešetkaste police koje se nalaze u metalnoj srebrnoj kutiji, na policama su 4 ogromna proizvoda sendviča.

Na levoj unutrašnjoj strani buske stanice je bilbord sa sloganom "Vrući i zdravi", ispod je slika šoljice sa toplom kafom koja se isparava a na šoljici je logo znak i naziv Caribou Coffee firme, pored slike proizvoda sendviča je i tekst "Novi dnevni prelomni sendviči za doručak, posluženi slasno sveži iz naših rerni sa zdravim sastojcima, probajte bilo koji novi dnevni prelomni proizvod sa srednjom kafom dana, samo $3.95".

Sa spoljne strane buskog stajališta je bilbord sa slikom sendviča a ispod je i tekst "Uđite unutra i ugrejte se sa našim novim sendvičima za doručak" pored je naravno neizbežna šoljica isparavajuće kafe, to je bio dizajn bočnog bilborda kako se reklamirao Caribou Coffee.

Kada putnik prilazi buskoj stanici sa bočne strane pozvan je dobrodošlicom sa bočnog bilborda da uđe unutra i ugreje se što naravno ne može da poveruje a kada vidi na krovu potenciometre koji usled optičke iluzije izgledaju kao oni na pravom šporetu tada se i neverni Toma raskravljuje.

A onda ugleda i vijugave toplotne lampe na plafonu koje izgledaju kao namotaji grejača u šporetu a zatim i sendviče na rešetkastim policama i naravno kada kroči unutra oseti toplotu i tada usled optičke obmane mu izgleda kao da je ušao u rernu pećke i u tom momentu potpuno shvata reklamiranje proizvoda Caribou Coffee-a.

Firma Caribou Coffee je pretvorila autobuska stajališta u rerne peći uključujući i stvarnu toplotu da prikaže vruće i slatke proizvode menija, usled optičke obmane senvdiči izgledaju kao da se greju u rernama a ne u mikrotalasnoj pećki što je i bila namera Caribou Coffee-vog načina kako se reklamirati.

Postavljena su u Januaru najhladnijem zimskom mesecu 3 takva buska stajališta u Minneapolis-u, 2 u centru i jedan na periferiji u kojima su se putnici grejali dok su čekali bus po hladnom vremenu Minneapolis-a, baš kao što se na slikama vide devojka i mladići iz ovog Caribou Coffee-vog koncepta kako se reklamirao.

Ciljna grupa potrošača u ovom reklamiranju Caribou Coffee-a su bili ranoranioci koji žele vruć sendvič i vruću kafu.

Takvo busko stajalište je bilo toliki hit da su i obližnja mesta kao St. Paul tražila da se i kod njih buska stajališta pretvore u rerne pećki, najčešći tweet je tada bio "Donesite ga i ovde".

Za godinu dana prodaja proizvoda sendviča za doručak povećana je za 27%, za 30% je povećana prisutnost u društvenim medijima a za samo nekoliko dana je bilo 40 miliona poseta web sajta.

Taj rernasti odgovor na pitanje kako se reklamirati sa Caribou Coffee-vim proizvodom sendvičom je video veliki broj prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar