Ajax: gumena špakla čisti vrata supermarketa
Ajax: gumena špakla čisti vrata supermarketa

Ajax je brend proizvoda za čišćenje - deterdženata u vlasništvu Colgate-Palmolive, web stranica je www.en.wikipedia.org/ajax.

Colgate-Palmolive je Američka multinacionalna kompanija koja se bavi proizvodnjom proizvoda za domaćinstva kao što su: deterdženti, sapuni..., sedište firme je New York, SAD, web sajt je www.colgatepalmolive.com.

Firma Colgate-Palmolive je smislila kreativan način kako se reklamirati ciljnoj grupi potrošača sa Ajax proizvodom deterdžentom za čišćenje prozora u Bucharest-u, Rumunija.

Kako vidimo u ovom reklamiranju brenda Ajax-a firma Colgate-Palmolive je modifikovala ulazna vrata supermarketa, zamaglila je stakla mlečno belim efektom tako da izgledaju kao da su prljava i prašnjava.

Firma Colgate-Palmolive je smislila kako se reklamirati sa proizvodom za čišćenje Ajax deterdžentom iz zasede u ambijentu, pa je na takva klizna vrata takođe još postavila i maske koje usled optičke varke nalikuju gumenim metlicama na mesta gde se obično nalaze držači za vrata.

Kada domaćica stoji ispred vrata ništa ne može da vidi unutra jer su vrata zamagljena kao što vidimo u ovom reklamiranju proizvoda Ajax-a ali kada ulazi unutra vrata se otvaraju na levo i desno a pošto su vrata automatska i klizna baš tada se stvara optička iluzija kao da ogromne gumene špakle čiste prljavštinu sa staklenih vrata jer se tada pruža kristalno čist pogled ka unutrašnjosti hipermarketa.

A onda se uočava i poznati naziv brenda logo Ajax velikim crvenim slovima a ispod je reč "Staklo" i pored levo i desno se opaža slogan na držačima vrata "Za čistije prozore" i tada svima a naročito ciljnoj grupi domaćicama postaje jasna optička obmana da je to u stvari reklamiranje firme Colgate-Palmolive i deterdžent proizvoda Ajax za pranje i čišćenje prozora.

Colgate-Palmolive firma je postavila reklamu ispred ulaznih vrata hipermarketa gde domaćice idu da kupuju proizvode za čišćenje i zato je obim prodaje Ajax proizvoda u tim izabranim supermarketima porastao za 34%.

Ovaj otvarajući odgovor na pitanje kako se reklamirati sa Colgateovim proizvodom Ajax deterdžentom je privukao pažnju ne samo domaćica i ostalih koji kupuju proizvode u supermarketu nego i prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar