Entel: telefonska utičnica konektuje zgrade
Entel: telefonska utičnica konektuje zgrade

Entel je najveća Čileanska telekomunikaciona kompanija, usluge koje obezbeđuje su: fiksna telefonija, mobilna telefonija, internet usluge, digitalna televizija..., sedište firme je u Santiago-u, Čile, web sajt je www.entel.cl.

NGN - next generation network je jedna mreža koja prenosi sve vrste informacija i servisa: glas, podaci, video... razlažući ih u pakete poput internet mreže.

Cilj genijalnog koncepta kako se reklamirati sa uslugom konekcije Entel firme je bio animiranje poslovnog sektora u Čileu postavljanjem nalepnice telefonske utičnice po raznoraznim objektima i vozilima.

Utičnica koju vidimo na slici u ovom reklamiranju firme Entel je r11 standardna telefonska utičnica koja se koristi za konektovanje u telefonskoj mreži u internet adsl i dsl mreži...

Kao što vidimo kako se reklamirala firma Entel, kreirala je ogromne nalepnice na kojima se nalazi slika džinovskog telefonskog utikača koji je svima nama veoma dobro poznat i postavila ga je na raznorazne objekte u Čileu: na zgrade, na kamione cisterne, na brodove...

Na ogromnoj nalepnici se nalazi slika telefonskog utikača kao i poruka reklamiranja usluge "Povežite vašu kompaniju sa NGN Entel" pored je i naziv firme Entel.

Kada su prolaznici videli u ovom konceptu kako se reklamirala firma Entel na zgradi sa ogromnom telefonskom utičnicom, jasno im je bilo usled optičke iluzije da Entel obezbeđuje uslugu fiksne telefonije a kada vide taj ogromni utikač na pokretnim transportnim sredstvima: kamionu cisterni, brodu... jasno im je da Entel obezbeđuje i mobilnu telefoniju.

Entel-ova namera u ovom reklamiranju usluge je bila da animira poslovni sektor da se konektuje na novu telekomunikacionu tehnologiju NGN - next generation network koju obezbeđuje Entel.

Taj utičnicasti odgovor na pitanje kako se reklamirati sa Entel-ovom uslugom konekcije je video veliki broj prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na web sajtove i šerovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar