AEF: slamčice u zaprljanim vodotokovima
AEF: slamčice u zaprljanim vodotokovima

Global Environment Centre - GEC je neprofitna i nevladina organizacija koja se bavi pitanjima klimatskih promena, biodiverziteta, podržava zaštitu životne sredine i vodotokova i održivu upotrebu prirodnih vodotokova prvenstveno u Maleziji, sedište je u Kuala Lumpur-u, Malezija a web sajt je gec.org.my.

Kako se reklamirati ciljnoj grupi stanovnicima u okolini Kuala Lumpur-a, Global Environment Centre je organizovao Arts and Earth Festival u Kuala Lumpur-u, Malezija radi podizanja svesti o čistim vodotokovima.

Arts and Earth Festival - AEF je osmislio kreativan način kako se reklamirati u ambijentu iz zasede, postavio je gigantske slamčice za piće u zagađene vodotokove, potoke i reke oko grada Kuala Lumpura koji izgledaju kao kanalizacioni odvodi.

Kada se pogleda u ovom reklamiranju AEF-a gigantska plastična cevčica koja je savijena pri vrhu sa naborima nalik harmonici u zglobu i crvenom linijom koja se prostire duž cevčice koja je zabodena u kanalčić vode usled optičke iluzije prva asocijacija stanovnika Kuala Lumpura su kokteli i sokovi u čašama u kojima se postavlja ista takva slamčica radi ispijanja tečnog osveženja u vrelim letnjim danima.

A naravno da nijedan stanovnik Kuala Lumpura ne bi želeo da ispija tečnost koja se nalazi u zagađenim vodotokovima koja nalikuje kanalizaciji.

Kanal levo ispod mosta na slici je nekada i bio netaknuta i čista reka Ampang a sada je toliko zagađen da izgleda kao kanalizacioni odvod.

Poruke za reklamiranje čišćenja vodotokova se nalaze na gornjim zelenim delovima tabli koje su zakačene na cevčicama "Nastavi da zagađuješ i uskoro nećeš imati izbor" u levom kanalu a poruka u desnom kanalu je "Neverovatno, seti se šta je iscurilo iz tvoje slavine januara 2006 g".

U svrhu reklamiranja neposredne zaštite čovekove životne sredine table su zakačene za gigantske slamčice na kojima se u donjem belom delu table nalazi tekst sa pozivom na akciju javnosti da glasa za neophodnu reciklažu vode kako bi se smanjilo zagađenje vodotokova od strane čoveka i industrije, datum održavanja festivala, broj telefona kao i naziv web sajta.

Ovo cevčicasto reklamiranje GEC-a i apela za javni interes čišćenja vodotokova je privuklo pažnju velikog broja kako stanovnika tako i prolaznika pored tih tabli ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na web sajtove.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar