General Nutrition Centers - GNC je kompanija koja se bavi prodajom proizvoda dodataka hrani: vitamina, suplemenata, minerala..., sedište je u Pittsburgh-u, SAD, web sajt je www.gnc.com.

GNC se želela reklamirati u Manila-i, Filipini sa proizvodom Burn 60 thermogenic formulom tabletom za mršavljenje koja: povećava sagorevanje kalorija čak i do 60%, povećava metabolizam i podiže nivo energije u organizmu.

GNC je smislila genijalan način kako se reklamirati u ambijentu, postavila je na platnenu torbu sliku devojke u miniću ali samo od struka pa na dole do kolena i flašicu proizvoda Burn 60.

Na platnenoj torbi na gornjoj polovini je minić, pri vrhu torbe je kanap provučen koji služi kao drška za nošenje torbe, u donjem delu se vide zgodne ženske noge a u donjem desnom uglu je slika flašice Burn 60 proizvod čija je svrha reklamiranje efekata tablete za mršavljenje.

Platnena torba je pravougaona pa je i devojčin struk širok kako vidimo u ovom reklamiranju GNC proizvoda, prodavačica je demonstrirala na 3 male sličice kako izgleda kada je devojčin struk uzan kada je devojka vitka tako što je jednostavno zategla kanap dršku.

Inovativan način kako se reklamirati prikazala je GNC firma na Filipinima, uz svaku kupljenu bočicu Burn 60 proizvoda se dobije i platnena torba, da bi se torba nosila potrebno je suziti kanapom njen vrh i tada se pokazuje efekat mršavljenja.

Svakom prolazniku koji pogleda tako suženu platnenu torbu i bočicu u njenom donjem desnom uglu biće mu odmah jasno usled optičke iluzije da je u pitanju reklamiranje proizvoda Burn 60 koji je dodatak hrani i koji pomaže u mršavljenju.

Ovaj zatežući odgovor na pitanje kako se reklamirati sa GNC-ovim proizvodom Burn 60 iz zasede u ambijentu je privukao pažnju slučajnih prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar