Honda kafemat i makeup rezervni delovi
Honda kafemat i makeup rezervni delovi

Honda je Japanska javna multinacionalna korporacija koja proizvodi motocikle i rezervne delove za njih, sedište firme je u Tokyo-u, Japan, web sajt je www.world. honda.com/motorcycle.

Koncept kako se reklamirati sa Honda-inim rezervnim delovima je bio u pretvaranju pojedinih delova motociklova koji su bili parkirani u Barcelona-i, Španija u neke druge predmete.

Kao što vidimo kako se reklamirala Honda, izrezala je postere: kafemata, stalka sa okvirom stone lampe i make up seta i montirala ih je na delove motociklova na: ručke kormana, lampe farova i retrovizore ogledala.

Na slici gore levo u ovom reklamiranju Honda-inih proizvoda vidimo levu ručku kormana motocikla na koju je montiran mali izrezan kafemat poster od kartona, usled optičke iluzije crna gumena drška leve ručke kormana motocikla podseća na crnu plastičnu dršku sa kojom se na kafematu sipa kafa.

Na slici dole levo u ovom konceptu kako se reklamirati sa Honda-inim proizvodom vidimo lampu fara motocikla na koju je montiran izrezan poster stalka sa okvirom stone lampe od kartona, usled optičke obmane prednji far motocikla izgleda kao sijalica stone lampe koja se sastoji od stalka sa okvirom.

Na slici gore desno kako se reklamirala Honda vidimo desni retrovizor ogledalo na koga je montiran izrezan makeup set poster od kartona, usled optičke varke retrovizor ogledalo izgleda kao ogledalo makeup seta u kome se žene ogledaju a donji deo makeup seta se sastoji od 3 posudice raznobojne šminke.

Na izrezanim posterima od kartona se pri dnu nalazi poruka reklamiranja proizvoda Honda-e "Sa drugim delovima je nešto drugo. Upotrebljavaj Honda originalne rezervne delove" a odmah je pored i naziv firme Honda, kartonske postere vidimo u donjem desnom uglu slike sa leva na desno su poređani: kafemat, makeup set i stona lampa.

Misija u ovoj ideji kako se reklamirati sa Honda-inim proizvodom je bila ubediti vlasnike Honda-inih motocikala da ugrađuju originalne rezervne delove jer ukoliko upotrebljavaju jeftinije kopije rezervnih delova nekih drugih proizvođača originalna specifikacija Honda motocikla se menja i motocikl više nikad neće biti onaj isti stari.

Ovaj kreativan odgovor na pitanje kako se reklamirati sa Honda-inim proizvodom rezervnim delovima je video veliki broj prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i lajkovano.

 
 

Grupe, oblasti, kategorije - reklamiranje proizvoda, firme, sajta

 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar