Langley je Skandinavski turoperater koji ima svojih 14 hotela na 12 destinacija, Langley je poznata kao skijaška turistička agencija u Skandinaviji, sedište je u Göteborg-u, Švedska, web sajt je www.langley.eu.

Koncept kako se reklamirati sa Langley uslugom turizma je bio u slanju male tašnice sa štapićima poštom skijašima po Švedskoj.

Kao što vidimo kako se reklamirao Langley, kreirao je malu crvenu duguljastu tašnicu koja pri krajevima ima trake za pritezanje a na sredini je obmotavajuća traka drška uz pomoć koje se može prstima nositi, takođe na sredini je i naziv firme Langley, ispod je opis Travel dok je po sredini uzduž cibzar za otvaranje-zatvaranje tašnice.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju usluge skijaškog turizma u samoj tašnici se nalaze 2 štapića, tašnica je u transparentnoj plastičnoj tubici, sa leve strane je nalepnica na kojoj se nalazi poruka "Vesti iz skijaške turističke agencije", na desnoj strani tubice su zalepljene 2 Švedske poštanske markice a dole pored na belom papiriću je adresa primaoca.

Ideja kako se reklamirati sa Langley uslugom turizma je bila u štampanju teksta na svaku od bočnih strana "Niseko, Japan", "Polazak 2-ge nedelje Januara", "Rezervišite sada na 077 - 112 12 12".

Kako se reklamirao Langley, tako što je takvu tubicu sa tašnicom poslao poštom štampi i posvećenim skijašima po Švedskoj koji su prethodno putovali do neočekivanih destinacija sa Langley turističkom agencijom.

Većina Langley putovanja su do tradicionalnih Alpskih destinacija, da bi dokazala svoju poziciju broj 1 kao posvećena skijaška turistička agencija Langley svake godine kreira novu kampanju reklamiranja usluge skijaškog turizma a zatim organizuje putovanja do egzotičnih i neočekivanih destinacija u Africi, Iranu i Sibiru...

Takva tradicija je postala dobro poznata uz pomoć koncepta kako se reklamirati sa Langley uslugom turizma ciljnoj grupi posvećenih skijaša i štampi i zato svi oni svake godine željno iščekuju neku novu i nepoznatu skijašku destinaciju.

Vidimo kako se reklamirao Langley, kada posvećeni skijaš primi takvu tubicu, kada pročita tekst na njoj, kada izvadi tašnicu napolje, kada je otvori i izvadi štapiće i kada na štapićima pročita tekst usled optičke iluzije shvata da na jednoj strani štapića piše skijaška destinacija, na drugoj datum polaska i na trećoj telefoni za rezervaciju.

Kada skijaš u ovom reklamiranju usluge turizma pročita na jednoj strani štapića "Niseko, Japan", zatim kada počne okretati strane štapića oko svoje ose da bi pročitao preostali tekst usled optičke obmane minijaturne skije počinju izgledati kao Japanski štapići za jelo jer se rezanci prilikom jela namotavaju preko štapića uvrtanjem oko sebe.

Japanski štapići za jelo se prilikom serviranja na sto pakuju u papirnu salvetu upravo onako kako su minijaturne drvene skije spakovane u minijaturnu repliku prave skijaške tašne za skije.

U Švedskoj štampi se pojavilo 24 članka koja su propratila ovaj koncept kako se reklamirati sa Langley uslugom, putovanja su rasprodata za veoma kratko vreme.

Ovaj štapićasti odgovor na pitanje kako se reklamirati sa Langley uslugom turizma je video veliki broj fanova Langley-a ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar