"Maksimalna Vožnja" je serija knjiga naučne fantastike nagrađivanog američkog pisca James-a Patterson-a o grupi dece koja mogu da lete, web sajt pisca je jamespatterson.com.

Glavni junak priče je četrnaestogodišnjak Maximum Ride poznatiji kao Max koji ume da leti iznad sveta.

Da bi skrenuo pažnju na izdavanje nove knjige James Patterson je osmislio inovativan koncept kako se reklamirati u ambijentu iz zasede, ogromni slikoviti poster sa pogledom sa vrha zgrade je postavio na centar trga u Auckland-u, Novi Zeland.

Na taj trg u Auckland-u u Novom Zelandu roditelji dovode decu da se igraju, da se druže i naravno da skaču a budući da je trg kvadratnog oblika da ima stepenice koje okružuju trg i da je centar trga niži za jedan nivo to mesto je bilo veoma pogodno za reklamiranje njegove nove knjige.

Pa kad deca stanu na ivice stepenica trga na kojima se nalazi nalepnica sa naslovom knjige "Deca koja mogu da lete" odmah shvataju poruku reklamiranja knjige da treba da skoče što inače i rade tokom igranja i druženja.

Usled optičke iluzije ovog maštovitog koncepta kako se reklamirati u ambijentu trga, izgleda kao da deca stoje na ivici veoma visoke zgrade spremni za skok na ulicu da polete, takav prizor usled optičke varke sa vrha zgrade na ulicu i deci i roditeljima ostaje u sećanju duboko urezan u malom mozgu.

Upravo takav prizor im golica misli i podstiče želju za kupovinom knjige kako bi doživeli taj divan osećaj letenja pa makar samo čitajući knjigu James-a Patterson-a.

Ovaj polećući način reklamiranja je bio veoma efikasan jer postavljanjem na internet ovakve uzbudljive slike koja podstiče maštu je potpuno besplatno a efekat reklamiranja na internetu se povećava deljenjem među prijateljima.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar