Friskies je brend koji u prodajnom asortimanu proizvoda ima vlažnu i suvu hranu za mačke, Friskies je brend firme Purina, web sajt je www.friskies.com.

Purina firma proizvodi hranu za kućne ljubimce, Purina je vlasnik brenda Friskies, Purina je filijala Nestlé, sedište firme je u St. Louis-u, Missouri, SAD, web sajt je www.purina.com.

Nestlé je švajcarska multinacionalna kompanija koja proizvodi piće i hranu kao i hranu za kućne ljubimce, Nestlé je najveća prehrambena kompanija na svetu sa 447 fabrika po svetu, sedište firme Nestlé je u Vevey-u, Švajcarska, web sajt je www.nestle.rs.

Purina firma je smislila interaktivan način kako se reklamirati sa proizvodom Friskies, cilj je bio da se Friskies brend pozicionira na tržištu kao omiljena hrana ptica i zato je Purina postavila ogromna pakovanja Friskies hrane za ptice na nekoliko glavnih trgova u Lisbon-u i Oporto-u, Portugal.

Vidimo kako se reklamirala firma Nestlé, kreirala je ogromne kutije hrane za ptice kako bi se mogle uklopiti i postaviti na bilborde, te kutije su veoma nalikovale pravim malim kartonskim kutijama koje se nalaze u prodavnicama hrane za kućne ljubimce.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju proizvoda Friskies, na kutiji se nalazi slika kanarinca, odmah do njega je posuda za hranu napunjena sa raznobojnim granulicama kojima se ptice hrane, pri vrhu kutije je naziv i logo znak brenda Friskies a kutija je otvorena na vrhu.

Kao što vidimo u ovom konceptu kako se reklamirati sa hranom za kućne ljubimce Friskies proizvodima, u desnom donjem delu slike 1 je mala sličica koja prikazuje da je na vrh kutije postavljena ogromna hranilica za ptice u obliku rezervoara koja je služila kao poslužavnik na koga su ptice mogle da slete i hrane se a obližnje prodavnice hrane za životinje su je punile svaka 2 sata granulicama tokom celog dana kako bi stalno bile pune i kako bi bila održavana interakcija između kutije i golubova.

Prolaznici i šetači pored tih kutija na bilbordima nisu mogli da vide da se na vrhu nalazi hrana u obliku granulica za ptice pa su usled optičke iluzije imali predstavu kao da golubovi sleću na kutiju Friskies brenda jer su je prepoznali i halapljivo traže granulice u njoj što je i bila potvrda o ukusu.

Misija kako se reklamirao brend Friskies je bio da hrani ptice u kutijama kako bi granulice privukle mnogo golubova a onda bi golubovi privukli pažnju prolaznika.

Ovaj granulicasti odgovor na pitanje kako se reklamirati sa Purina-ovim proizvodom Friskies je video veliki broj prolaznika na trgovima u Portugalu ali je još veći broj posetilaca sajtova video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i lajkovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar