Net Virtua: kuriri prenose fascikle
Net Virtua: kuriri prenose fascikle

Firma NET je naveći kablovski operater u Latinskoj Americi, takođe pruža i uslugu širokopojasnog interneta pod nazivom Net Virtua, sedište je u São Paulo, Brazil, web sajt je www.net.com.br.

Net Virtua je usluga širokopojasnog interneta sa preko 4,9 miliona pretplatnika, u ponudi su brzine od 2 - 120 Mbps na svakoj lokaciji koju pokriva firma NET.

Širokopojasni Internet je zajednički naziv za načine povezivanja na Internet koji omogućuju velike brzine prenosa podataka sa najmanje od 25Mbps.

NET firma je smislila kreativan koncept kako se reklamirati sa uslugom konekcije širokopojasnog interneta, kuriri su nosili velike žute kartone imitacije fascikli po São Paulo-u, Brazil.

Fascikla ili futrola za papire služi za grupisanje više dokumenata a napravljena je od nešto tvrđe hartije ili kartona obično žute boje a koristi se za arhiviranje ali i za prenos kada je potrebno neku dokumentaciju prebaciti na neku lokaciju.

Kao što vidimo u ovoj ideji kako se reklamirala, NET firma je kreirala ogromne fascikle žute boje koje u gornjem levom uglu imaju nekoliko malih jezičaka na kojima se obično postavlja naziv fascikle, jezičci su od dole ka gore sve manji u perspektivi, isto su i gornje horizontalne ivice fascikli sve manje stvarajući nam tako privid usled optičke iluzije kao da je naslagano nekoliko fascikli jedna na drugu.

U levom gornjem uglu fascikle se nalazi i poruka reklamiranja usluge Net Virtua "Jel tako vaša kompanija šalje velike fajlove?", u donjem levom uglu je poziv na akciju "Pretplatite se na Net Virtua za samo $39,9", ispod je naziv web sajta www.virtua.com.br a u donjem desnom uglu je naziv firme NET koji je ujedno i logo znak, ispod je naziv usluge širokopojasnog interneta Virtua dok je skroz dole ispod slogan "To je net svet".

Na maloj slici gore desno vidimo kurira kako nosi velike fascikle prilikom ulaska u autobus a na drugoj maloj slici dole desno takođe vidimo kurira motociklistu kako nosi ogromne fascikle tako što ih je povezao nekim platnenim trakama preko sebe i to je bio način NET firme kako se reklamirati sa uslugom širokopojasnog interneta.

Kada prolaznici vide u São Paulo-u kurire kako nose tako velike fascikle i kada pročitaju poruku "Jel tako vaša kompanija šalje velike fajlove?" odmah im postaje jasno usled optičke obmane da je to bila ideja firme NET kako se reklamirala sa uslugom širokopojasnog interneta.

NET firma je preuveličavanjem fascikle čije su dimenzije 20 x 30 cm na otprilike metar i po koje su kuriri nezgrapno nosili te 2007 godine sugerisala da je mnogo praktičnije i brže slati dokumenta Net Virtua uslugom širokopojasnog interneta.

Taj fasciklasti odgovor na pitanje kako se reklamirati sa Net Virtua uslugom širokopojasnog interneta video je veliki broj prolaznika u São Paulo-u ali još veći broj posetilaca je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar