Proizvod Onsala sendvič kobasica je napravljena i dizajnirana po recepturi Johan-a Oscar-a Olausson-a 1896 god., firma se prvo zvala Filos a zatim je postala poznata kao Onsalakorv, kasnije je postala brend Atria-e, sedište firme je bilo u Boras-u, Švedska, a web stranica je www.atria.se/onsalakorv.

Atria je Finska kompanija - proizvođač hrane, Atria je preuzela firmu Onsalakorv i pretvorila u svoj brend, sedište je u Seinäjoki, Finska, web sajt je www.atria.fi.

Posle 50 godina prisutnosti na tržištu, Onsalakorv je postao najpoznatiji brend sendvič kobasice u Švedskoj.

Tokom decenija dizajn: paketa, naziva firme i logo znaka firme Onsalakorv za reklamiranje proizvoda kobasice je ostao manje više isti, veoma prepoznatljiv na policama supermarketa u Švedskoj, u gornjem redu se nalazi naziv firme Onsalakorv, ispod je logo znak u obliku bele elipse na kome je pri vrhu rogata glava krave a ispod je naziv kobasice Onsala.

Cilj ideje kako se reklamirati sa prehrambenim artiklom je bio predstavljanje Švedskom tržištu stare dobro poznate Onsala sendvič kobasice u novom ruhu već narezane na kriške.

Koncept kako se reklamirati sa proizvodom Onsala sendvič kobasicom je bio u postavljanju slike kobasice: na buseve, u buseve, na bilborde, u kolica supermarketa i na kupone u Švedskoj.

Nema više potrebe za oštrim noževima, čak i deca mogu napraviti sopstvene sendviče bez rizika od gubitka prsta ili dva, nova kobasica je istog ukusa kao i stara, jedina razlika što je sada već pripremljena u pakovanju iseckana na kolutiće.

Slika 1 - na bočnu stranu busa harmonike je postavljena ogromna slika sendvič kobasice radi reklamiranja proizvoda Onsala, desni kraj kobasice zajedno sa omot nalepnicom je postavljen preko prozora a levi kraj preko harmonike meha, rebra meha su malo razmaknuta zato su i vertikalne trake kobasice postavljene na ivice rebara harmonike meha, kada prolaznik iz daljine pogleda prizor a naročito kada bus savija u suprotnu krivinu tada se harmonika meh širi i trake postaju sve više razmaknute i baš tada usled optičke iluzije kobasica počinje izgledati kao da se secka na kolutiće.

Slika 2 - u unutrašnjost busa pri plafonu na bočnu stranu je postavljena velika slika Onsala sendvič kobasice koja je iseckana na vertikalne trakice pa podseća na vertikalne venecijanere, budući da su trakice od papira mekane, kada se bus kreće ili kada neko od putnika prolazi ispod ili kada je prozor busa otvoren tada trakice počinju da se vijore na vetru i tada usled optičke obmane izgleda kao da se kobacica reže na kriškice i tek tada putnik u busu shvata način kako se reklamirala Onsalakorv firma.

Slika 3 - na bočnu stranu bilborda je postavljen poster slika Onsala sendvič kobasice koja je iseckana na vertikalne trakice kao kod vertikalnih venecijanera, budući da su trakice od papira mekane, kada vetrić pirka ili kada se neki prolaznik kreće pored njega tada trakice počinju da se vijore na vetru i tada usled optičke varke prolazniku izgleda kao da se kobasica narezuje na kolutiće i baš tada on shvata ideju kako se reklamirati sa Onsala proizvodom.

Slika 4 - na unutrašnju prednju stranu žičanih kolica za kupovinu u supermarketima je postavljena slika Onsala sendvič kobasice koja je iseckana na vertikalne trakice kao vertikalni venecijaneri, budući da su trakice od papira mekane, kada kupac gura kolica tada trakice usled strujanja vazduha prema unutrašnjosti kolica počinju da se vijore na vetru i tada usled optičke iluzije izgleda kao da se kobasica secka na kriškice i tek tada kupac shvata koncept kako se reklamirala firma Onsalakorv.

Slika 5 - flajer za deljenje po ulici u obliku kupona je dizajniran tako što je slika Onsala sendvič kobasice iseckana na vertikalne trakice veoma slično vertikalnim venecijanerima baš kao što vidimo u ovom reklamiranju proizvoda Onsala a budući da je kupon od mekanog papira, trakice prilikom nošenja usled strujanja na vazduhu se pomeraju i usled optičke iluzije izgledaju kao da se kobasica narezuje.

Slika 5 - na kuponu u gornjem redu je tekst - 1 € popusta a ispod je tekst - Pažnja klasična onsala sendvič kobasica je sada narezana. Više nema potrebe da koristite nož za narezivanje. Nemojte da zaboravite da ostavite ovaj kupon prodavcu kako biste ostvarili 1€ popusta.

Slika 6 - ovako izgleda novo pakovanje narezane Onsala sendvič kobasice koje se prodaje u supermarketima: na levoj strani je tvorac Onsala sendvič kobasice Johan-a Oscar-a Olausson, na žutoj pozadini gore je logo znak i naziv brenda čija je svrha reklamiranje firme Onsalakorv, dole je ime i prezime tvorca kobasice Johan-a Oscar-a Olausson-a a desno je krajičak narezane kobasice.

Reklamiranje proizvoda Onsala je trajalo 7 dana, posle završenog reklamiranja prodaja gotovih kobasica je bila veća za 140% od planirane.

Taj narezujući odgovor na pitanje kako se reklamirati sa Onsalakorv proizvodom Onsala sendvič kobasicom je video veliki broj prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na online magazine i šerovano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar