Brazilian Petroleum Corporation — Petrobras je Brazilska multinacionalna energetska korporacija koja proizvodi naftu i gas, Petrobras je svetski lider u razvoju naprednih tehnologija za vađenje nafte iz esktremno dubokih voda, sedište firme je u Rio de Janeiro-u, Brazil, web sajt je www.petrobras.com.br.

Cilj ovog koncepta kako se reklamirati sa Petrobras-ovim proizvodom naftom je bio u informisanju i upoznavanju zaposlenih u kompaniji u vezi sa novim dostignućima oko vađenja nafte i gasa.

Kao što se vidi kako se reklamirao Petrobras, održao je u hotelu u Brasilia-i 3-ću konferenciju u vezi sa komunikacionim rešenjima.

Petrobras je reklamiranje proizvoda gasa usmerio u 3 nivoa: prema koferima, prema novinama i ka kriškama hleba.

Hostese ispred hotela su spontano vukle kofere baš kao što se vidi u ovoj ideji kako se reklamirati sa Petrobras-ovim proizvodom naftom a zatim su neke sedale u hol a neke ispred bara i ostavljale kofer na kome je velikim slovima bilo ispisano najavljivanje konferencije.

Neki muškarci u ovoj prezentaciji kako se reklamirao Petrobras su spontano stojali ispred hotela, neki su stojali u holu hotela a neki su samo sedeli u foteljama, svi oni su držali u rukama široko otvorene novine specijalno dizajnirane sa velikim slovima koje su najavljivale konferenciju.

Treći način reklamiranja Petrobras-a je bio za vreme doručka kada je hostesa davala specijalan komad hleba zaposlenima, kriška hleba je bila pečena u tosteru a toster je bio specijalno dizajniran da može da ispeče logo znak Petrobras-a na komadu hleba.

Na naftnim i gasnim platformama se često može videti kako nafta izbija na površinu u velikom mlazu ili kako plamen zapaljenog gasa izbija visoko gore u vazduh.

Petrobras vadi naftu i gas iz velikih dubina mora i često se dešava na platformama da nafta kulja na površinu ili otvoreni plamen gasa izbija u vazduh i zato je posetioce konferencije usled optičke iluzije iskakanje reš prepečene kriške hleba iz tostera asociralo na izbijanje nafte i gasa iz velikih dubina okeana.

Poruka konferencije kako se reklamirao Petrobras se nalazila pored tostera na plastičnom podsetniku "Vi ćete izaći sa puno novih ideja - 3-ća Petrobras konferencija u vezi sa komunikacionim rešenjima".

Ovaj tosterski odgovor na pitanje kako se reklamirati sa Petrobras-ovim proizvodom naftom je video veliki broj učesnika konferencije ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

 
 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar