Runner's World: figure na znacima trče
Runner's World: figure na znacima trče

Runner's World - RW je globalni mesečni magazin za trkače raznih veština, to je web sajt koji prikazuje: vesti iz oblasti trčanja, savete i trikove za treniranje, recenzije sportske obuće..., izdavač je Rodale Inc., sedište je u Emmaus-u, Pennsylvania, SAD, web sajt je www.runnersworld.com.

Koncept kako se reklamirati sa Runner's World uslugom saveta je bio u postavljanju patika sa trakicom na saobraćajne znake u Hamburg-u, Nemačka.

Kao što vidimo kako se reklamirao Runner's World, zalepio je patike na stopala ljudskih figura na saobraćajne znake: semafora, trougla, plavog kvadrata i zelenog pravougaonika.

U reklamiranju usluge recenzije obuće na slici levo vidimo semafor koji je svetlosni uređaj za regulaciju saobraćaja, zeleno svetlo dozvoljava prolaz pešaka i znači da pešaci mogu da pređu ulicu.

Ideja kako se reklamirati sa sportskim takmičenjem sa Runner's World uslugom trikova prikazuje na slici u sredini gore trouglasti saobraćajni znak koji označava blizinu mesta na kome se pešaci često kreću po putu ili ga prelaze, na ovom znaku vidimo i dete što znači da je to deo puta na kome se deca kreću češće i u većem broju jer je u blizini škola, obdanište ili neko sportsko igralište.

Kako se reklamirao Runner's World se vidi na slici u desnom gornjem uglu koji je nekakav plavi znak koji obaveštava vozače u saobraćaju da pešaci često koriste prelaz jer se u blizini nalazi škola.

Reklamiranje usluge preporuke se vidi na slici u desnom donjem uglu gde se zeleni praovougaoni znak verovatno nalazi u nekom metrou i označava kojim se smerom osoba može kretati ka izlazu na površinu zemlje u slučaju opasnosti.

Zamisao kako se reklamirati sa Runner's World uslugom vesti prikazuje zajedničku karakteristiku na svim saobraćajnim znakovima a to su figure u pokretu koje usled optičke iluzije izgledaju kao da trče: semafor prikazuje figuru sa raširenim nogama, trougao prikazuje dete i njegovog pratioca takođe sa raširenim nogama, plavi znak takođe prikazuje levu nogu savijenu u kolenu a zeleni znak prikazuje osobu u trku.

Kako se reklamirao Runner's World, na svaki saobraćajni znak na stopala figura je zalepio slike patika i na njih prikačio plave trakice sa belim tekstom Runner's World.

Učesnici u saobraćaju kada primete čitavu tu scenu: patike na stopalima ljudskih figura, zakačenu trakicu za patike i kada pročitaju tekst na njoj "Svet trkača" tada usled optičke obmane shvataju da je to reklamiranje usluge saveta u svetu sporta.

Sve te ljudske figure na saobraćajnim znacima su male, patike na njima su još manje a trakice su sitne ali je scena koncepta kako se reklamirati sa Runner's World uslugom trikova dovoljno interesantna da izazove znatiželju prolaznika za čitanjem i shvatanjem šta je time pesnik hteo da kaže a to je da se radi o svetu sporta, sportskih aktivnosti i sportskih trkača.

Ovaj sportski odgovor na pitanje kako se reklamirati sa Runner's World-ovom uslugom je video veliki broj prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i opisivano.

 
 

Grupe, oblasti, kategorije - reklamiranje proizvoda, firme, sajta

 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

+ 0
+ 0

Dodaj komentar